in

Színezd ki az utad egészen a egészségig

Színezd ki az utad egészen a egészségig
Színezd ki az utad egészen a egészségig

Nagyon fontos, hogy mindennap sokféle gyümölcsöt és zöldséget együnk, amíg el nem vezet az egészségig. Az olyan étrendek, amelyekben rengeteg gyümölcs és zöldség van, csökkenthetik a rák és egyéb krónikus betegségek kockázatát.

A zöldségek és gyümölcsök olyan lényeges vitaminokat és tápanyagokat, rostokat, és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek szükségesek az egészség fenntartásához.

A zöldségek és gyümölcsök többségének természetesen alacsony a zsír és kalória tartalma és emellett nagyon laktatóak.

Egyél naponta 5 dolgot az egészségért! Fogd fel ezt egy programnak.

Ez az program biztosítja, hogy egyszerűen tudjuk beilleszteni a zöldségeket és gyümölcsöket a napi étkezési szokásaink közé.

Létfontosságú, hogy sokféle tarka, narancssárga/sárga, piros, zöld, fehér és kék/lila zöldségeket és gyümölcsöket együnk minden nap. Azáltal, hogy sokat eszünk mindegyik csoportból, az az egészségünk szempontjából nagyon hasznos, ugyanis ezek a zöldség és gyümölcs csoportok egyénileg és együtt is eszméletlenül sok vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak.

Színezd ki az utad egészen a egészségig zöldségekkel, gyümölcsökkel
Színezd ki az utad egészen a egészségig zöldségekkel, gyümölcsökkel

Számos különböző, de ugyanakkor egyszerű módja van annak, hogy elkezdd beépíteni a zöldségeket és gyümölcsöket a megszokott és kedvenc ételeidbe.

Kezdd a napod egy 100 százalékos gyümölcs-, vagy zöldséglével, karikázz banánt vagy akár epret a müzlidre, vagy egyél egy salátát ebédre és egy almát uzsonnára. Egyél a vacsorád mellé valamilyen zöldséget és tessék, máris megvan minimum 5 pohárnyi zöldség és gyümölcs.

Ha már belejöttél, akkor magadtól, gondolkodás nélkül fogsz gyümölcsöket nasizni és extra zöldségeket tálalni a vacsoránál.

Ne félj kipróbálni valamilyen új módszert a zöldség-, és gyümölcsbevitel növeléséhez. Annyi minden közül lehet válogatni amikor nézelődsz. Sose tudhatod, a kiwi, spárga és mangó akár az új kedvenc ételeiddé is válhatnak.

Fontos, hogy frissek és érdekesek maradjanak a dolgok. Ezt legkönnyebben úgy érheted el, hogy folyamatosan kevered a sok különböző ízű és színű gyümölcsöt és zöldséget, mint például a vörös szőlőt ananász darabokkal vagy az uborkát piros paprikával.

Jó, ha szokássá teszed, hogy évszaktól függően mindig legyenek otthon könnyen elérhető helyen zöldségek és gyümölcsök – ilyenkor sokkal valószínűbb, hogy ezeket eszed majd. Emellett jó ötlet szemmagasságban tárolni a lemosott és felvágott termékeket a hűtőben, vagy esetleg valamilyen nagy színes tálban az asztalon.

A színes ételek fogyasztásának koncepciójára egy másik bejegyzésünkben rövidesen visszatérünk!

Színezd ki az utad egészen a egészségig

Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?

Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?

Szuperételek az agynak

Szuperételek az agynak