in

Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?

Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?
Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?

Iskolakezdés idején nem csak az iskolaszerek beszerzése miatt fő az anyukák feje, hanem az iskolai étkezések miatt is. Vagy otthonról viszi a gyerek a tízórait, vagy zsebpénzből vásárol a suli büfében vagy az intézményben fizet elő a szülő az étkeztetésre. Minden esetben központi kérdés: vajon mit eszik és iszik a gyerek?

Kerüljük a PET palackos üdítőket

Akkor a legegyszerűbb, ha mindent otthonról visznek a kicsik az iskolába. Így a szülő pontosan tudja, mit fogyaszt a nap folyamán a gyerek, persze az osztálybeli csere-beréknek nem lehet az elejét venni. Nehezebb a helyzet, ha már nagyobbak és zsebpénzt kapnak. Így kevésbé követhető hányszor kerül cukros üdítő az asztalra. Szerencsére már a gyerekek is egyre-inkább tisztában vannak ezek káros hatásaival.

Van alternatíva

„Kevésbé lehet vonzó számukra a bolti PET-palack, ha a szülő erre is tud alternatívát mutatni” – véli Rutai Gergely, a SodaStream magyarországi szakértője. Kiemeli: ma már bármilyen szénsavas ital könnyen elkészíthető otthon is, a gyerekek pedig különösen élvezik, ha bevonjuk őket a készítés folyamatába. Így még inkább biztosak lehetünk benne, hogy mellőzni fogják a bolti változatot. Természetesen nem az a cél, hogy a gyerek minden nap szénsavas üdítőt fogyasszon, de érdemes észben tartani, hogy van a boltinál egészségesebb változat – hangsúlyozza a szakértő.

Otthonról bárhova

Az otthoni szódagépek egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozható a szénsav erőssége, így ha gyerekek számára készül az ital, nagyon enyhe szénsavas víz is előállítható. A boltokban kapható népszerű ízek mindegyike kikeverhető otthon a készülékekhez kapható szörpök segítségével, melyek között csökkentett cukortartalmú cukormentes és vitaminnal dúsított ízekből is válogathatunk. A legjobb és legegyszerűbb mégis, ha gyümölccsel ízesítjük a kicsik italát, ami nem csak egészséges, hanem az átlátszó kulacsban még a legkisebbek figyelmét is felkelti.


A SodaStream-ről

A Soda-Club az otthoni szénsavasító készülékek (HCS – home carbonation systems) piacvezető gyártója és forgalmazója. Szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen. Gépeit 15 millió háztartásban használják rendszeresen. Becslések szerint évente mintegy 800 millió liter szódát készítenek készülékeik segítségével, így a SodaStream felhasználói közel 500 millió PET-palackkal kevesebb hulladékot termelnek. Ennek köszönhetően a műanyag palackok gyártásával és szállítmányozásával együtt járó környezetterheléstől is megóvják a természetet. A SodaStream termékeivel a környezettudatos választás lehetőségét kínálja vásárlóinak.

A márka története az 1903-as évig nyúlik vissza. A Soda-Club ekkor dobta piacra első haladó szellemű szénsavas ital-készítő berendezést. Jelenleg hat országban folyik a SodaStream gépek gyártása, a vállalat éves bevétele 2012-ben 436,62 millió dollár volt.

A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével. Ennek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül. További információk: www.sodastream.hu

Aktuális: Mi kerüljön az iskolai kulacsba gyermekünknek?

Hogyan befolyásolja az embereket a mindfulness?

Hogyan befolyásolja az embereket a mindfulness?

Színezd ki az utad egészen a egészségig

Színezd ki az utad egészen a egészségig