in

Ingyenes vércukornapló az Interneten!

Dcont.hu: az első hazai, cukorbetegek életét segítő online rendszer


A világhálón keresztül otthonról is ellenőriztetheti orvosával vércukoradatait az a felhasználó, aki regisztrál a 77 Elektronika Kft. által fejlesztett Dcont.hu oldalon. A regisztráció ingyenes, a Magyarországon egyedülálló online rendszer képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.

Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de a felmérések szerint  csak minden ötödik ember tudja is ezt magáról. A legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára, holott kizárólag a vércukorszint napi többszöri ellenőrzése és lejegyzése, rögzítése adhat megbízható támpontot a kezelőorvosoknak a páciensek egészségi állapotának pontos felméréséhez.

Ebben hozhat áttörést a www.dcont.hu nevű új, ingyenes, Magyarországon egyedülálló internetes rendszer, amely alkalmas a diabéteszben szenvedők vércukorszint-adatainak online rögzítésére.

A 77 Elektronika Kft. által kifejlesztett rendszer nagymértékben megkönnyítheti a cukorbetegségben szenvedők életét, hiszen használatával a naponta többször mért vércukor-adatok egy elektronikus nyilvántartásba kerülnek, ahonnan a felhasználón kívül az orvos, vagy akár a meghatalmazott gondozó is letöltheti azokat. A Dcont.hu használatával a beteg biztonságosabban és rendszerezettebben követheti nyomon vércukorszintjét és szénhidrát-anyagcseréjét, többé nincs szükség kézzel írt vércukornaplóra, a rendszer diagrammok és tendencia táblázatok segítségével jeleníti meg a kívánt adatokat.

„Bízunk abban, hogy a Dcont.hu pofonegyszerű és kényelmes használata mindenkit arra fog sarkallni, hogy a szakemberek által ajánlott gyakorisággal, négyszer-ötször is ellenőrizze a vércukorszintjét naponta. A betegek egészsége szempontjából ugyanis az egyik legfontosabb követelmény, hogy a lehető legpontosabb vércukor-adatokkal rendelkezzenek, amelyek bármikor könnyedén visszakereshetők és elemezhetők” – hangsúlyozza Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

Hogyan működik a Dcont.hu?

Az adatok a vércukormérő készülékből a számítógépen keresztül a Dcont.hu adatbázisba kerülnek.

dcont

Az adatbázisba feltöltött vércukor adatok a [ www.dcont.hu ] honlapon – bejelentkezést követően – tekinthetők meg.

.


 

 


115867946163.5655.1371133545

Az asztma megváltoztatta az étvágyát vagy súlyát?

Sikeres magyar egészségügyi vállalkozások és innovációk