in

Mindenkinek a megfelelő ásványvizet!

Mindenkinek a megfelelő ásványvizet!
Mindenkinek a megfelelő ásványvizet!

A természetes ásványvizet fogyasztva, az emberi szervezetet ellátja a szükséges nyomelemekkel és ásványi anyagokkal. De nem mindenkinek ugyanaz a megfelelő.


Mindenki ismeri, a legtöbben szeretik és alig van aki le szeretne mondani róla: a természetes ásványvízről. Csak Magyarországon az elmúlt 25 évben az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás negyvenháromszorosára nőtt. Ezzel a fogyasztással persze messze lemaradunk a nyugati országoktól és Amerikától. Már régen nemcsak szomjoltónak számít, hanem divat- és wellnessital.

Természetesen ennek jó oka van: az ásványvíz a természet ajándéka és fontos nyomelemekkel és ásványi anyagokkal látja el az emberi szervezetet. Ezek az összetevők fontosak a csontoknak, az enzimeknek , a hormonoknak, a vérnek. Gondoskodnak az anyagcsere-folyamatok problémamentességéről, egyensúlyban tartják a sav-bázis háztartást, kiemelkedő szerepet játszanak az idegek ápolásában. Nem utolsó sorban az ásványi anyagok és a nyomelemek az izmok aktivitását és ellazítását is irányítják.

Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő ásványvizet válasszuk. Csak az gondoskodik megfelelően az egészségéről és teljesítőképességéről, aki a megfelelő ásványi anyagokat és nyomelemeket a megfelelő mennyiségben veszi magához. Az ajánlott napi mennyiség beviteléhez általában elegendő egy kiegyensúlyozott és sokoldalú táplálkozás. Sok ember ezt azonban nem tudja teljesíteni időhiány miatt vagy más okból. Pontosan ezért mindenkinek más és más az igénye, de a probléma megoldásában sokat segítenek a különböző ásványvizek.

Különböző típusok

Annak, akinek szüksége van az idegeire

Mindenkinek, akinek a hétköznapok különösen stresszes -mindegy, hogy menedzserek, tanárok, háziasszonyok vagy diákok- magas magnéziumtartalmú ásványvizet kell fogyasztani. A magnézium segíti a koncentrációt, erősíti az idegeket, erőt ad a hétköznapokhoz. Aki a hétköznapokon teljesítőképességét meg akarja tartani, annak egy olyan ásványvízhez kell nyúlnia, amely magnéziumtartalma legalább 50 milligramm literenként.

A kitartó típus

Aki izzasztó munkát végez, illetve sokat sportol, szívesen éjszakázik, annak a folyadék és a nátrium pótlására kell figyelnie. A nátrium fontos szerepet játszik a test sav-bázis egyensúlyában és fizikai igénybevétel esetén a folyadékháztartást egyensúlyban tartja. Fogyasszon olyan ásványvizet, amely literenként több, mint 200 milligramm nátriumot tartalmaz kiválóan alkalmas, annak aki fizikailag aktív.

A wellness típus

Azoknak, akik odafigyelnek az egészségükre, illetve a gyerekek fogyasszanak olyan ásványvizet, amely legalább 150 milligramm vagy több kálciumot tartalmaz literenként. A test nagyon jól tudja hasznosítani a kálciumot az ásványvízből, hiszen az már oldott formában tartalmazza. A kálcium gondoskodik az egészséges csontokról és a szép bőrről. A gyerekeknek a növekedési fázisban különösen fontos a megfelelő mennyiségű kálcium.

A nyugodt típus

Annak, aki ritkán izzad és az életvitele miatt nincs különösen nagy igénye speciális ásványi anyagokra, annak megfelelő egy olyan ásványvíz, amely alacsonyabb ásványi anyag tartalommal büszkélkedhet. Ez egy nem túl megerőltető nap során keletkezett folyadékveszteséget pótolja és a semleges íze miatt kiválóan illik minden ételhez.

A ínyenc típus

A hobbiszakács, a borokat különösen szerető ember, vagy, aki szeret étterembe járni, annak a különböző ételekhez különböző ásványvizeket ajánlunk. Aperitifnek egy szénsavas, enyhén sós ásványvizet ajánlunk, amely fokozza az étvágyat. Az előételhez egy könnyű, nem túl magas ásványianyag tartalmú vizet, ez nem nyomja el az étel ízét. A sülteket is megfelelően kísérheti egy kellemes ásványvíz, koktélokhoz pedig alapanyagként alkalmazhatjuk.

Cikk:

Mindenkinek a megfelelő ásványvizet!

Új divat: a vízipipa. Veszélyesebb, mint a cigaretta.

Új divat: a vízipipa. Veszélyesebb, mint a cigaretta.

Itt az ideje, hogy beoltassuk magunkat influenza ellen!