in

Melyik egészségesebb? A paleo, vagy a keto diéta?

Mind a paleo mind a keto egészséges választás lehet, attól függően, hogy hogyan vannak végrehajtva és mire vannak használva, de…

Ha a kettőt egymás mellé rakjuk, a paleo diéta az egészségesebb opció a legtöbb ember számára.

A paleo rugalmasabb a választék szempontjából és sokkal több forrásból szerezhetjük meg azokat a tápanyagokat amelyre a testünknek szüksége van napi szinten. Emellett egy átfogóan egészséges életmódot támogat.

A választék által nyújtott szabadság miatt könnyebb tovább fenntartani hosszútávon is, és kevésbé válik társadalmilag elszigetelővé.

A keto nem feltétlen a legjobb választás mindenkinek, és inkább bizonyos egészségügyi helyzetekre lehet megoldás.

Emellett az emberek többségének nem tesz jót ha túl sok telített zsírt fogyasztanak vagy magas zsírtartalmú diétát követnek. A kutatások szerint nüvelheti a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.

A keto diétát emellett nehezebb fenntartani a szigorú szabályzata miatt, és a ketózis állapotának fenntartása miatt. Gondos tervezést igényel, és nehezebb szükség esetén alakítani rajta, hogy a különböző szociális eseményeknek megfeleljen.

A keto rugalmatlansága miatt a megfelelő tápanyagokhoz hozzájutás is nehezebbé válhat, mert a választási lehetőségeket jelentősen korlátozza.

paleo es keto dietak osszehasonlitasa

Összegzés a paleo és a keto diétáról

A ketogén diéta legfőbb jellemzője a magas zsírtartalom és a nagyon alacsony szénhidrát tartalom. Emiatt hatékony lehet fogyás szempontjából és a vércukor szinten tartása szempontjából is.

A paleo diéta nagy hangsúlyt helyez az egész ételek fogyasztására, amelyekről azt tartják, hogy már a korai, paleolit korban élő emberek számára is elérhetőek voltak. Emellett az mozgást és egyéb egészséges gyakorlatokat is ajánl.

Mindkét diéta hathat pozitívan az egészségre, ha rendesen meg vannak tervezve.

Azonban a hosszú távú kutatások szerint biztonsági és hatékonysági szempontból ezek a diéták kissé hiányosak, és egyes korlátozásokat nagyon nehéz lehet betartani.

A legtöbb ember számára a paleo diéta a jobb választás, mert rugalmasabb a választék szempontjából mint a keto diéta, és ezért könnyebb fenntartani hosszútávon.

A nap végén azonban válaszd azt a diétát, amely neked jól működik hosszútávon.

Melyik egészségesebb? A paleo, vagy a keto diéta?

A paleo és a keto diéták összehasonlítása

A paleo és a keto diéták összehasonlítása

A szívet védő jó éjszakai alvás egyik rejtélyét fedték fel

A szívet védő jó éjszakai alvás egyik rejtélyét fedték fel