in

Ételek az egészséges prosztatáért

Ételek az egészséges prosztata egészségéért
Ételek az egészséges prosztata egészségéért

A prosztata leginkább az egészségromboló hatásáról híres. A prosztata mirigyek túltengése, ami szinte minden idősebb férfit érint, elfojtja a húgycsövet.

Ez az aggasztó állapot nagyon megnehezíti a vizelést és megnöveli a hólyagfertőzés és a vese károsodás esélyét is. Azonban sok olyan étel van, amelyek már valószínűleg most is részét képezik a mindennapi étrendednek és amelyek segíthetnek megelőzni a prosztata problémák megkezdődését.

A paradicsom, dinnye, vörös grapefruit, papaja és vörös bogyók mind nagyon jó forrásai a likopinnak, egy egészség támogató növényi pigmentnek, ami főleg a rákellenes képességei miatt ismert. Emellett az erős immunrendszert is támogatja és segít biztosítani a prosztata egészségét.

Természetesen az is nagyon jó ha frissen eszed ezeket, de a főtt paradicsomban található likopint sokkal könnyebben szívja fel a szervezetünk. Emellett a mindennapi szövetségesednek számít a szívbetegségek elleni harcban is.

A kvercetin egy flavonoid ami az alapját képezi számos más flavonoidnak. Pozitív hatása lehet a különböző fajta rákok elleni küzdelemre és az ezek elleni védekezésre. Ide tartozik a prosztatarák is. Emellett antihisztaminként működik és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami ha begyullad a prosztata hasznos lehet a fájdalom csillapítás szempontjából.

A kvercetinben gazdag ételek közé tartozik az alma, a fekete és zöld tea, a hagyma, a málna, a vörös bor, a vörös szőlő, a citrusfélék, a brokkoli és egyéb zöld leveles gyümölcsök, ill. még a cseresznye. A kvercetin a mézben és a növényi nedvekben is előfordul, beleértve ebbe az eukaliptusz és a teafa virágait is.

Fontos észben tartani azt, hogy az ételek egészséges egyensúlya segíthet a prosztata egészségét fenntartani. Az antioxidánsokkal, E vitaminnal (főleg a magvakból) és sok átlátszó folyadék fogyasztásával, amelyek segítenek kiöblíteni a húgyhólyagot. Próbáld meg elkerülni a koffeint, az alkoholt és a csípős ételeket. Emellett érdemes a súlyodra is odafigyelni, mivel ez is segíthet fenntartani a prosztata egészségét.

Ételek az egészséges prosztatáért

Az egészséges étrend alapjai

Az egészséges étrend alapjai

Táplálék valódi élelmiszerekből? Az egy nagyon jó szokás!

Táplálék valódi élelmiszerekből? Az egy nagyon jó szokás!