in

Íme az egyik legkülönlegesebb barber shop Budapesten

Igenis számít a külső!

Íme az egyik legkülönlegesebb barber shop Budapesten
Íme az egyik legkülönlegesebb barber shop Budapesten

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy a külső nem számít, csak a belső. Igen, ez nagy részben így van, de az élet nagyon sok területén és nagyon sok helyzetben bizony a külső is számít.

Gondoljunk például egy üzleti találkozóra, megbeszélésre vagy egészen egyszerűen egy állásinterjúra, ahol igenis fontos az, hogy hogyan nézünk ki. Ki szeretne üzletet kötni egy ápolatlan tárgyalópartnerrel? Vagy ki szeretne felvenni egy olyan alkalmazottat, aki ápolatlanul érkezik az állásinterjúra?

A férfiak esetében nem csak a ruházatnak vagy a hajnak kell megfelelően jól ápoltnak lennie, hanem bizony a szakállnak is. Mivel az utóbbi években nagyon divatos lett a szakáll, így ez is ugyanúgy ápolásra szorul, mint a haj. Erre szakosodtak a borbélyok, akik bármilyen szolgáltatást tudnak nyújtani, amire csak egy „férfi fejének“ szüksége lehet.

Hol máshol lehetne komplett, mindenre kiterjedő ápolásra szert tenni, ha nem egy jó barbershop-ban, mint amilyen a G-cut barbershop Budapesten, az Erzsébet körúton.

Ez a barber shop Budapest egyik leginkább rendhagyóbb szalonjának számít. Hogy miért? Elsősorban a hangulat miatt. Amikor belépünk a szalonba, akkor olyan, mintha egy időutazáson vennénk részt, mert minden az 1920-as évek gengszter hangulatára hajaz. Az üzlet kialakításánál igyekeztek minden egyes apró részlretre odafigyelni, ezért szinte minden ebben a sítlusban tündököl, kezdve a borbély székekkel, a falon található korhű fegyvereken át egészen a képkeretekig, de még a kapcsolók is ezt a különleges stílust és hangulatot adják vissza. Azon se lepődjünk meg, hogy még a borbélyok ruházata is tökéletesen passzol a megálmodott koncepcióhoz.

Persze emellett nagyon fontos a minőség és az a színvonal, amit ebben a szalonban kapunk, hiszen az alapfilozófia, hogy a vendég az első.

Aki igazi kényeztetésre vágyik vagy akár úgyis fogalmazhatunk, hogy egy komplett „nagy generálra“, annak maximálisan ajánlott a hajvágás, szakálligazítás és szakállfestés szolgáltatás. A nevéből adódóan ez nem egy, hanem 3 külön szolgáltatás együtt. Így gyakorlatilag mindent helyre tehetünk a fejünkön, a hajunkat és az arcszőrzetünket is.

Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a profi borbélyokra, akik kifejezetten a férfi vendégekre vannak specializálódva, így biztosan tudják, hogy mire is lehet szükésége egy-egy vendégnek.

Hogyan működik ez a szolgáltatás a G-cut barbershop-ban?

A szalonba való megérkezés után a borbéllyal átbeszéljük az elképzelésünket, majd elsőnek következik a hajvágás.

A szolgáltatásba beletartozik a hajmosás, így érdemes ezzel kezdeni. Ezután nekilátnak a hajvágásnak, amely géppel és ollóval történik, de persze ez a kért fazontól függ mindig. A vágás végeztével ismételten egy hajmosás következik, majd pedig a szárítás és a formázás.

A haj után logikusan következik a szakáll. Az igazítás során gépi vágással levágják a szakállat, majd pedig azok a részek jönnek, amihez már borotvahabot és pengét kell használni. A folyamat végeztével szárazra törlik az arcot és jöhet a szakállfestés.

A szakállfestés során egy magas minőségű, bőrkímélő festéket visznek fel a kívánt területre, amelyet 5-15 percig hagynak fent attól függően, hogy milyen kívánt hatást szeretnénk elérni. Ezután lemossák a festéket és a szakállat áttörlik alkoholos kendővel. Végezetül bőrnyugató after-shave-vel és szakáll olajjal gyugtatják meg a bőrt és fényesítik a szakállat.

Ez a kényeztetés mindannyiunkra ráfér, érdemes kipróbálni!

Mire kell figyelni műlencse beültetés után?

Mire kell figyelni műlencse beültetés után?

Ezért menj el te is - mit deríthetnek ki a laborvizsgálatok?

Ezért menj el te is – mit deríthetnek ki a laborvizsgálatok?