in

A zöld tea 4000 éves titkai

A kínaiak már több mint 4000 éve ismerik a zöld tea gyógyászati ​​előnyeit.

A zöld tea 4000 éves titkai
A zöld tea 4000 éves titkai

A legújabb tanulmányok most kezdik feltárni a zöld tea ősi titkait. Manapság rengeteg kutatás folyik a zöld tea egészségügyi előnyeiről, és az eredmények nagyon ígéretesek.

Íme néhány olyan egészségügyi helyzet, amelyeknél a zöld tea fogyasztása előnyösnek bizonyult az egészséges állapot helyreállítása során:

  • Rák
  • Rheumatoid arthritis
  • Magas koleszterinszint
  • Szív-és érrendszeri betegségek
  • Fertőzések
  • Károsodott immunfunkció
  • A magas vérnyomás szabályozása
  • A vércukorszint csökkentése

A kutatók úgy vélik, hogy a zöld tea igazi titka abban rejlik, hogy gazdag EGCG-ben, amely egy erős antioxidáns. Kiderült, hogy az EGCG elpusztíthatja a rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná az egészséges szöveteket.

A Purdue Egyetem tanulmánya a közelmúltban arra a következtetésre jutott, hogy a zöld teában található vegyület valójában gátolja a rákos sejtek növekedését.

A vörösbort régóta tanulmányozzák, mert resveratrolt tartalmaz, ami egy polifenol, mely képes ellensúlyozni a dohányzás és a zsíros étrend negatív hatásait. A Kansasi Egyetem kutatói azonban megállapították, hogy az EGCG kétszer olyan erős, mint a resveratrol, ami megmagyarázhatja, hogy a japán és francia férfiak körében miért meglehetősen alacsony a szívbetegségek aránya, jóllehet körülbelül hetvenöt százalékuk dohányos.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a zöld tea fogyasztása csökkenti az összkoleszterinszintet, valamint javítja a jó (HDL), és a rossz (LDL) koleszterin arányát.

Azonban a zöld tea egészségügyi előnyei ezzel nem érnek véget.

Megállapították, hogy a zöld tea gátolja a vérrögök rendellenes képződését, amely a szívroham és a szélütés vezető oka. Új tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea még a fogyásban is segíthet.

Az American Journal of Clinical Nutrition készített egy tanulmányt a svájci Genfi Egyetemen. A kutatók azt találták, hogy azok a férfiak, akik koffeint és zöld tea kivonatot kaptak, több kalóriát égettek el, mint azok, akik csak koffeint vagy placebót kaptak.

Azt is kimutatták, hogy a zöld tea fogyasztása képessé teszi a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemre és a baktériumok elpusztítására. A zöld tea még a fogszuvasodás megelőzésében is segíthet. Baktériumpusztító képessége elpusztítja a lepedéket okozó baktériumokat, és gombaellenes tulajdonságaival segíti az immunrendszert az emésztési funkció javításával.

A zöld tea 4000 éves titkai
A zöld tea 4000 éves titkai

Felmerülhet a kérdés, hogy más kínai teák kínálnak-e hasonló előnyöket.

Sajnos a válasz nem. Bár a zöld, oolong és fekete teák mind a Camellia sinensis növény leveleiből származnak, a zöld tea feldolgozási módja különbözteti meg őket. A zöld tea leveleit párolják, és ez megakadályozza az EGCG vegyület oxidációját.

A fekete és oolong tealevelek fermentált levelekből készülnek, amelyek az EGCG-t más vegyületekké alakítják. Ez az eljárás az oolong és a fekete teákat sokkal kevésbé teszi hatékonnyá a különféle betegségek megelőzésében és leküzdésében.

Tehát mennyi zöld teát kell inni?

zold tea zold cseszeben

Erre a kérdésre annyi válasz van, ahány kutató a zöld tea egészségügyi tulajdonságait vizsgálja.

Míg egyes zöld teát árusító cégek szerint napi tíz csésze szükséges a maximális haszonulás eléréséhez, a Kaliforniai Egyetem tanulmánya a zöld tea rákmegelőző tulajdonságairól arra a következtetésre jutott, hogy a fogyasztója valószínűleg két csészével is elérheti a kívánt polifenolszintet / nap.

Ennek az ősi italnak a kutatása folytatódik, és évtizedekbe telhet, amíg feltárják a benne rejlő titkokat. Bár a zöld teát nem szabad varázsszernek tekinteni, a kutatók egyetértenek abban, hogy a tapasztalt pozitív egészségügyi előnyök nagyon ígéretesek.

Mi a különbség a Zeaxantin és az Astaxanthin között?

Mi a különbség a Zeaxantin és az Astaxanthin között?

Ezeket érdemes tudnia a szemészeti szűrővizsgálatokról

Ezeket érdemes tudnia a szemészeti szűrővizsgálatokról