in

A GE Healthcare és a Pfizer konferenciát rendez a kardiovaszkuláris betegségek korai felismeréséről és megelőzéséről

Szakmai vitafórum, ahol vezető klinikai szakemberek, a döntéshozók, egészségügyi közgazdászok és az ágazat képviselői találkoznak egymással


A magyar és nemzetközi szakemberek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséről, a korai felismerés fontosságáról és a kezelési lehetőségekről tanácskoznak

Budapest, 2009. április 17.

Április 17-18-án Balatonalmádiban a General Electric Company (NYSE: GE) üzletága, a GE Healthcare, valamint a Pfizer gyógyszergyártó cég 150 vezető magyar szakember részvételével rendezi meg szimpóziumát, ahol a klinikai szakemberekből, egészségügyi döntéshozókból és szakpolitikusokból álló résztvevők a szív- és érrendszeri betegségekről tanácskoznak.  A konferencián a magyarországi kardiovaszkuláris betegségek összehangolt megelőzésének és korai diagnosztizálásának módjairól lesz szó, valamint e betegségek okozta egészségügyi és gazdasági terhek fenntartható menedzseléséről.

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek magasan az első helyen állnak a halálozások okaként, és emellett mind az egyén, mind a társadalom szempontjából jelentős gazdasági terhet jelentenek. Míg 2006-ban Magyarország 223 milliárd forintot (770 millió eurót) költött a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére, ennek a gazdaságra kiható további költsége csaknem 422 milliárd forint (1,5 milliárd euró) volt.

A magyarországi GE Healthcare és a Pfizer gyógyszergyártó cég közösen kívánják felhívni a figyelmet erre a problémára, és az országos szintű lépések érdekében nemzetközi és magyar szakemberek széles körét vonják be a hazánkban központi szerepet betöltő betegség megvitatásába. A „Szívügyeink: megéri-e a megelőzés?” című szimpóziumon a kardiovaszkuláris megbetegedésekről, azok diagnosztizálásáról, kezeléséről és a lehetséges megelőzési stratégiák egészségügyi-gazdasági hatásairól lesz szó.

A külföldi előadók a szűrés és megelőzés – többek között a dohányzásról való leszokást segítő programok – legjobb gyakorlatait mutatják be, és megvitatják a szív- és érrendszeri megbetegedések integrált, betegség-központú megközelítésének magyarországi lehetőségeit.

Vincze Rita, a GE Healthcare közép- és kelet-európai területi értékesítési vezetője úgy nyilatkozott:  “Magyarország egészségügye válaszút előtt áll, és eldöntheti: a korai felismerésre, diagnosztizálásra és kezelésre összpontosítja figyelmét, vagy szembesül a nagyobb költségekkel, amit a szív- és érrendszeri betegségek demográfiai hulláma ró az egészségügyi rendszerre.”

Rékassy Balázs a Pfizer közkapcsolati, stratégiai és ügyfélkapcsolati igazgatója hozzátette: “A szív- és érrendszeri megbetegedések hazánkban egyre több embert érintenek. A magyarországi várható élettartamra vonatkozó kedvezőtlen  adatok alapján a kórházi orvosok, egészségügyi közgazdászok, az egészségügyi döntéshozók, a vezetők és – természetesen – az állampolgárok részéről is közös erőfeszítésre van szükség. Összefogásra, hogy valódi lépéseket tehessünk az egészségesen eltöltött évek számának növelése érdekében. A konferenciát is azért kezdeményeztük, hogy közösen gondolkodva meghatározzuk a szükséges lépéseket. Hiszünk benne, hogy a résztvevők megtalálják a megfelelő politikai és finanszírozási megoldásokat, amelyek révén javulhat a magyarok várható élettartama és életminősége.”
A GE Healthcare-ről

A GE Healthcare jelenleg a betegellátásban új korszakot nyitó transzformációs egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az egészségügyi képalkotás, információ-technológiai rendszerek, egészségügyi diagnosztika, betegfelügyelő rendszerek, betegség-kutatás, gyógyszerkutatás és bio-gyógyszerészet területén szerzett szakértelmét a GE Healthcare a betegségek korábbi stádiumban történő felfedezésének, és az egyénre szabott kezelések kidolgozásának szolgálatába állítja. A GE Healthcare szolgáltatásainak széles választéka elősegíti a hatékonyság növelését, valamint lehetővé teszi az egészségügyi dolgozók számára a rákos megbetegedésekben, neurológiai vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők jobb diagnosztizálását, kezelését és gyógyítását. A Healthcare a 6 GE üzletág egyik leggyorsabban fejlődő tagja, új termék fejlesztését tekintve talán a legdinamikusabb. A GE Healthcare divízióval kapcsolatos további információkért keresse fel honlapjukat: www.gekarrier.hu vagy a www.gehealthcare.hu/hu

A Pfizer gyógyszeripari vállalatról

A gyógyszeripari vállalatok közül a Pfizer költ a legtöbbet kutatás- fejlesztésre, 2008-ban az éves 48.4 milliárd USD bevételből 8.1 milliárd USD fordított kutatásra,amely bevételének közel 17%-át jelenti.

A Pfizer tevékenységének gerincét napjainkban innovatív, a humán egészségügyben és az állatgyógyászatban alkalmazott, nagyrészt vényköteles készítmények gyártása alkotja.

Fő törekvésük, hogy Magyarországon is, az egészségügy többi szereplőjével együtt, partnerként tudjanak egymásra tekinteni, és együtt tudjanak dolgozni, egy jobb, minőségi, megfizethető, fenntartható és legfőképpen a XXI. század problémáira válaszadási képességgel rendelkező, hazai egészségügy kialakítása érdekében. A Pfizer szellemi és tapasztalati rendszere, 140 országban való nemzetközi jelenléte, vezető gazdasági és társadalmi szerepe biztosíték arra, hogy tudnak és kívánnak tenni, annak érdekében, hogy Magyarországon jobb, minőségi egészségügyi rendszer alakuljon ki, amely támogatja a – Magyarországon oly nagy múlttal rendelkező – gyógyszer innovációt, kutatás-fejlesztést.

A Pfizer főbb terápiás területei, a kardiovaszkuláris, onkológiai, pulmonológiai területre terjednek ki, mindamellett, hogy a Pfizer gyártja a világ legismertebb, erektilis diszfunkciót kezelő, jobb minőségi szexuális életet biztosító, gyógyszerét.

A Pfizer magyarországi elkötelezettségét jelzi, hogy a cég jelenleg vizsgálja egy új kutatási központ Magyarországra való telepítésének lehetőségét, és erről intenzív egyeztetéseket folytat az állami, és helyi döntéshozókkal.

A Pfizer a Médiaunió főtámogatója , a Bolyai-díj főtámogatója és Hamisítás Ellenes Nemzeti Testület hamis gyógyszerek elleni kampányának támogatója.

További információ: www.pfizer.hu, www.pfizer.com, www.premierbiopharma.com
Kapcsolattartók:

Dévényi Patrícia

Mmd Hungary

+36 1 266 7833

patricia.devenyi@mmdcee.com

Szentesi Csilla

PR Manager, Pfizer Hungary

+36205999673

prhungary@pfizer.com

Rózsás kilátás, avagy vigyázzunk mi kerül a vázánkba

A GE ‘biotikus’ embert fejleszt a biológiai fenyegetések leküzdésére