in

Szuperételek, hogy a haj egészséges legyen

Szuperételek az egészséges hajért
Szuperételek az egészséges hajért

Mindannyian megtanultuk az évek során, hogy egy kiegyensúlyozott étrend egészséges a testünknek, és szükséges az optimális egészséghez és teljesítményhez.

A haj sem különböző. A fehérjék, komplex szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok és vas keveréke szükséges az egészséges és erős hajhoz.

Az haj egészséges táplálása azzal kezdődik, hogy elég fehérjét fogyasztunk, mivel ez a haj egyik építőkockája.

Szuperetelek az egeszseges hajert

Emellett szükségünk van még komplex szénhidrátokra is, amelyek segítenek összegyűjteni a fehérjéket, és ezáltal a hajnak nőni. A többi fontos vitamin és ásványi anyag közé tartozik a B komplex (ami az energiatermeléssel és a haj és bőrszövetek építésével kapcsolódik össze), a folsav, a B12 vitamin és a cink.

A szőrtüszőknek is lehet alacsony energia szintje, ugyanúgy, mint nekünk. Emiatt nagyon fontos, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk minden reggel.

Fontold meg a következő étrendi lehetőségeket amit választhatunk reggelinek és egyéb napközbeni étkezések során, amelyek majd biztosítják a hajnak a legegészségesebb lehetőségeket a növekedésre és gyarapodásra.

voros hus

Ha nem magas a koleszterin szinted, próbálj meg heti kétszer vörös húst enni. Ez tartalmaz fehérjét, amire szüksége van a hajnak, és emellett B vitaminokat, vasat és cinket, amelyek mind fontosak a haj egészségének fenntartásához.

A szalonna szintén egy jó választás, mivel tele van a B vitaminokkal, cinkkel, és fehérjével, de mivel magas a kalóriatartalma, akkor már nem a legjobb választás ha esetleg fogyni próbálsz.

tojas

A tojás és tojásfehérje egy másik jó fehérjével teli választás lehet, főleg azon vegetáriánusoknak, akik tojást és tejterméket fogyasztanak,  vagy azoknak, akik nem ehetnek vörös húst vagy szalonnát az étrendi korlátozások miatt.

A lazac szintén egy jó fehérjével teli választás, és bármikor lehet enni, reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. Ez is tele van B vitaminokkal, beleértve a B12 vitamint, és egyéb vitaminokat, ásványi anyagokat.

lazac

Azt viszont mindképp tartsd észben, hogy sok komplex szénhidrátot kell fogyasztani a fehérje tartalmú ételeiddel, mivel hosszabb ideig táplálnak energiával, mint a finomított szénhidrátok.

A barna rövid szemű rizs ennek tökéletesen megfelel. Emellett nagyon jó forrása a B vitaminoknak és a rostnak.

A teljes kiőrlésű gabonafélék is jól kiegészítik a fehérje tartalmú ételeket, mivel segítenek rendezni a fehérjéket úgy, hogy a haj könnyebben fel tudja használni az optimális növekedéshez és egészséghez.

Szuperételek, hogy a haj egészséges legyen

Egészséges italok a téli időszakra

Egészséges italok a téli időszakra

Rákellenes világnap 2018

Rákellenes világnap 2018