Menu
in

Segítség! Besavanyodtam! Avagy: testünk sav-bázis egyensúlya

Sav-bázis

Volt az életemnek olyan boldog korszaka, mikor semmit nem tudtam arról, hogy a testem a savak valóságos fertőjében tocsog, ami előbb vagy utóbb a halálomat okozza. Nem hallottam még a savtalanításról, a lúgosításról, a sav-bázis egyensúlyról. Ennek a békés savtudatlan időszaknak Péter barátom beszámolója vetett véget, aki egy japán MLM hálózatba lépett be.

Péter számolt be arról nekem, hogy egyik hálózattársa azért tette le a voksát a cég víztisztítója és PI víz gyártó berendezése mellett (ami együtt kb. 60.000 forintba kerül), mert az illető vegyész. Azt vette észre, hogy vizeletének PH értéke – amit rendszeres mért – ettől 5-ös értékről hirtelen 7-esre változott. Én meg amilyen kíváncsi vagyok, beírtam a Google-ba hogy „PH mérés vizelet”. A http://www.ideal.hu/cikk/474 oldal tájékoztatott arról (szerk.: már megszűnt link), hogy igen: a vizelet mérésével ellenőrizhető testünk savassága. Ha pedig a vizeletem savas (vagyis PH-ja kisebb 7,5-nél) akkor ez arra utal, hogy el vagyok savasodva, és ezzel mindenféle rettenetes betegségnek, ráknak, szívinfarktusnak és még ennél is borzalmasabbaknak vagyok kitéve. Ugyanis valójában minden betegség oka a savasság. Tehát amire szükségem van: savtalanítás, lúgosítás, és a sav-bázis egyensúlyom helyre állítása. Így kezdődött hányattatásom a sav-bázis tenger hullámain.

Én persze kísérletező kedvű ember vagyok,

az első dolgom volt, hogy savasságom méréséhez lakmuszpapírt keressek a neten, amit meg is rendeltem (4.200 forintom bánta a 200 darab tesztcsík beszerzését). Mivel annyira már kiokosodtam a netes böngészésekből, hogy a sav-bázis állapot ellenőrzéséhez a reggeli vizeletet érdemes mérni, következő nap hajnalban mentem is a fürdőszobába, hogy ellenőrizzem magamat. A papír 4-9 pH tartomány mérésére alkalmas, az én vizeletem valahol 4,5 és 5 között volt. Kész, totál el vagyok savasodva! Most mit tegyek?

Logikus választásnak tűnt, hogy kölcsönkérjem barátom PI víz gyártóját, hátha engem is képes savtalanítani. Mivel nekem van már itthon fordított ozmózis elven működő víztisztítóm ( http://www.tisztaviz-uzlethaz.hu ), így a szűrő részre nem volt szükségem, csak a PI optimalizálóra. Fel is hívtam Pétert, és kölcsönkértem a PI víz optimalizálót.

Mielőtt azonban elkezdtem volna a PI víz gyártást, előbb megmértem az otthoni ozmózis víz pH-ját. Legnagyobb elszörnyülködésemre azt láttam, hogy míg a közönséges csapvízi ugyan klóros, büdös és egészségtelen, de mégis 7,5 pH értékű. A víztisztító ebből igazi „savas fertőt” gyárt 6,5 körüli pH értékkel. Rohanok a netre, elő a Guglit, keresés, és valóban. A fordított ozmózis enyhén savasítja a vizet, mivel kivonja belőle az összes lúgosító ásványi anyagot.

Jaj nekem, most akkor direkt savasítom magam ezzel? Sebaj, ott a PI víz turmix, azonnal hívtam Pétert, hogy adja kölcsön a PI optimalizálót. A PI víz optimalizáló leginkább turmixra hasonlít. Maga a PI víz gyártás abból áll, hogy kilenc percen keresztül keveri a vizet mágneses térben, közben oxigénnel dúsítja, és a benne lévő korall golyócskákkal ásványi sókat ad hozzá – a gyártó szerint. Legyártottam két liter vizet, de mielőtt a lúgosítás érdekében iszogatni kezdtem volna, ennek is megmértem a pH értékét: 6,5 körül volt. Vagyis a csodaturmix nem változtatott semmit azon, ami az ozmózis vízszűrőmön kijött.

Akkor hogy fog ez engem savtalanítani?

Merthogy ezekből a korallgolyókból nem sok adalék oldódik ki, a mágnes meg úgy tűnik, nem lúgosít. No sebaj, megittam vagy két liter PI vizet, aztán következő hajnalban megint mentem a lakmuszpapírral a fürdőszobába. Az eredmény lesújtó: 5-ös pH érték! Ekkor kezdtem el gyanítani, hogy a savtalanítást nem fogom megúszni a mágneses turmixgép beszerzésével (ami mellékesen 30.000 forintba kerül). (Mellékesen: később Péter barátom is megmérte a vizeletét, neki is 5 volt, annak ellenére, hogy hónapok óta itta már a PI optimalizált vizet. Erről ennyit).

(Rövidesen folytatjuk!)

Segítség! Besavanyodtam! Avagy: testünk sav-bázis egyensúlya

A cikk a 2008 július 7-i fórumbejegyzésünk átmásolt változata. A fórumot megszüntettük.

Exit mobile version