in

Napszemüveg: fontos már a kisgyermekeknél is

Napszemüveg: fontos már a kisgyermekeknél is
Napszemüveg: fontos már a kisgyermekeknél is

Mindegy, hogy hol töltjük a nyarat, a strandon, vagy csak egy parkig jutunk el, esetleg a hegyeket választjuk, vagy a temérdek városi programot, a játék öröme a fontos. A legtöbb szülő már odafigyel arra…


hogy a szabadtéri programokon a gyerek be legyen kenve napvédő krémmel és legyen valami a fején, de a szem védelmére kevesen gondolnak. Pedig a gyerekszemek érzékenyebbek és védelmük még fontosabb.

A gyermekek szeme még jobban átengedi a káros sugarakat,

hiszen azok a pigmentek, amelyek felelősek a szem természetes védelméért, és többek között az UV-sugárzás ellen védenek, csak hosszú évek során fejlődnek ki. Amennyiben a gyerek szeme hosszabb távon ki van téve a sugárzásnak, annak maradandó károsodás a következménye.

Amit sok szülő nem tud, hogy ajánlott a naptej és a sapka mellett egy napszemüvegre is rászoktatni a gyereket, nem elég a felülről jövő sugaraktól védeni kicsit, a visszatükröződőktől is óvjuk őt.

A napszemüveg nem játék, bár a gyermekek esetében egy-két dolgot el kell viselnie az okulárénak. Ne legyen törékeny anyagból, éles és felületes kidolgozással.

2178843

Ne vegyük meg a gyenge minőségű napszemüveget,

mert nemcsak sérüléseket okozhat, hanem komolyan veszélyezteti a szemet. A napszemüveg mögött kitágulnak a pupillák, ha azonban az UV-védelem rossz, akkor a káros sugaraknak szabad útjuk van.

A legjobb minőségű szemüveg sem véd, ha nem hordja szemünk fénye.

Pontosan ezért a kényelem rovására ne kössünk kompromisszumot. Egy kényelmetlen szemüveget, amely csak zavarja a játékban, inkább fel sem vesz a gyerek. Sehol ne nyomja a fejét, az orrát, és választáskor vegyük figyelembe a fejformát is.

A fentebb felsoroltak miatt inkább optikusnál válasszunk megfelelő napszemüveget, ne a játékkereskedésben. A előzőnél biztosak lehetünk a minőségben és egy szakembertől  pontos szakmai segítséget kaphatunk.

Ahhoz, hogy gyermekünk szívesen viselje a napszemüveget, hagyjuk, hogy részt vegyen a döntésben, hiszen ő lesz az, aki viseli és alkalomadtán még figyelmeztet is minket rá.

 

Tehát ne felejtsük el a triót: naptej, sapka és napszemüveg.

Kellemes nyaralást!

Fogápolás gyermekeknél

Fogápolás gyermekeknél

Természetes afrodiziákumok A-tól Z-ig

Természetes afrodiziákumok A-tól Z-ig