in

Természetes afrodiziákumok A-tól Z-ig

Természetes afrodiziákumok A-tól Z-ig
Természetes afrodiziákumok A-tól Z-ig

Szikrázik a levegő, gyomrunkban ezer lepke? Fokozhatják ezt a hatást élelmiszerek is?


A jó öreg, és nem utolsó sorban tapasztalt Casanova esküdött az osztriga, a kaviár és a nyers tojás serkentő hatására.
Ázsiai népek fűszereket és állati alapanyagokat részesítenek előnyben.

A természetes afrodiziákumok  – természetesen ez a név a görög szerelemistennő, Afrodité nevéből származik – szintetikus konkurenseik ellenére is keresettek.

Sok élelmiszer csupán a kinézetének köszönheti a hozzá fűzött reményeket, gondoljunk a fügére, vagy a spárgára, a banánt szinte nem is illik megemlíteni. Mások nem élénkítik a hajlandóságot (lásd: potenciát), de olyan alapanyagokat tartalmaznak, amely jó hatással vannak a hangulatunkra. A teljesség igénye nélkül adunk Önöknek néhány tippet.

Alkohol:

kis mennyiségben serkentő és csökkenti a gátlásokat, de a nagy mennyiség már szóra sem érdemes.

Csili:

capsaicint tartalmaz, amely az anyagcserét élénkíti.

Gránátalma:

Ez a gyümölcs nem véletlenül Afrodité kedvence, mert úgynevezett piperint tartalmaz, amely pozitív hatással van az anyagcserére és a nyálkahártyákra.

Gyömbér:

gingerole (amely a gyömbér markáns ízét is adja) és illóolajok élénkítőleg hatnak.

Osztriga:

olyan fehérje-cink egyveleget tartalmaz, mint semelyik más élelmiszer. Felébreszti az alvó oroszlánt, és elősegíti a férfi szexhormon termelését.

Petrezselyem:

a gyökere és a levele nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hanem apio hatóanyagú illóolajokat is tartalmaz, amely nemcsak a menstruációs problémákon segít, ahogy azt sokan tudják, de a férfi potenciát is élénkíti. Emellett a szerecsendiónál megemlített myristicinnel is büszkélkedhet.

Szegfűszeg:

ez az aromás fűszer, olyan kábító és serkentő hatással büszkélkedhet, hogy csínján kell vele bánni. Nem utolsó sorban tudattágító hatású eugenolt is tartalmaz.

Szerecsendió:

Olyan illóolajokat tartalmaz, amely élénkítik érzékeinket és kellemesen mámorítanak. Nem véletlen, hogy az egyik hatóanyaga, a myristicin az Ecstasy alapja.

Vanília:

az aromája meglepően hasonlít az ember által kibocsátott feromonokra. Kakaóval, amely koffeint és phenylethylamint tartalmaz verhetetlen párost alkotnak.

További élelmiszerek, amelyek fokozzák a szexszuális teljesítményt: a bors, a ginzeng, a lenolaj, a zeller, a szezám, a szarvasgomba és a búzacsíraolaj.

Ezekkel, vagy ezek nélkül egy szeretettel és igényesen elkészített vacsora gondoskodik a megfelelő hangulatról. Illatok, egy ízlésesen megterített asztal, sejtelmes gyertyafény, lágy zene, egy csinos ruha csak emelik a hatást. Legutoljára pedig nem felejtsük el a nagyi bölcsességét: a férfi (és a nő!!!) szívéhez a gyomrán keresztül visz az út. Tartózkodjunk a nehéz, zsíros ételektől, hiszen utána az ágyban inkább szundítani támad kedve választottunknak.

Napszemüveg: fontos már a kisgyermekeknél is

Napszemüveg: fontos már a kisgyermekeknél is

Újabb élelmiszer termékek visszarendelése