in

Modern online trendek – lehetséges veszélyek a sportfogadás világában

lehetséges veszélyek a sportfogadás világában
lehetséges veszélyek a sportfogadás világában

Ahogy egyre jobban tapasztalni lehet, az online világ is rohamosan változik és ma már számos olyan szolgáltatás érhető el online, amely korábban még csak gyerekcipőben járt, vagy egészen a háttérbe szorult.

Vannak azonban olyan ágazatok is, amik nagyon kecsegtetőek és sokak számára figyelemfelkeltőek. A manapság roppant népszerű kriptovaluta befektetések, valamint az online sportfogadási oldalak által kínált igaming lehetőségek is kiváltképp a modern online világ legújabb és leggyorsabban növekvő ágazatai közé tartoznak.

Az online sportfogadás különösen a közkedvelt témák közé tartozik, mivel az előző két év egészen megreformálta az ágazatot. A mai sportfogadás oldalak már egészen választékos lehetőségeket biztosítanak. Lehet fogadásokat kötni a meccsekre élőben is, de akár az események előtt is. Rengeteg opció érhető el és akár perc alapú, játékosokhoz kötött, vagy éppen a labdarúgásban szögletekhez és bedobásokhoz kötött sportfogadások is köthetőek.

Az online sportfogadás még soha nem volt ennyire egyszerű és akár néhány perc alatt a telefonunkról is köthetőek fogadások.

Ez a kezdeti egyszerűség azonban veszélyeket is rejthet.

Érdemes részletesen felmérni a lehetséges következményeket, mivel az esetleges kezdeti sikerek után egyre több játékos vállal sokkal bátrabb fogadásokat, viszont a nagyobb tétekkel járó magasabb nyeremények sokkal nagyobb kockázatot is vonnak maguk után.

Egy-egy esemény, vagy mérkőzés akár az utolsó percekben, másodpercekben is változhat, ami pedig teljesen keresztülhúzhatja a játékosok stratégiáját. A vesztes sportfogadások után többen próbálják ezután visszanyerni a tétjeiket, ami potenciális nyereséghez, de akár további veszteséghez is vezethet.

Habár a modern online sportfogadás is a kényelmi szolgáltatások közé tartozik, de komoly veszélyeket is rejthet. Jóformán minden fogadó oldal azonnali, korlátlan egyenleg feltöltést garantál. Egy balulsült fogadás után ezáltal szinte elég egyszerű újra feltölteni a játékos egyenleget, vagy egy újabb fogadást tenni, akár azonnal. További veszélyt jelenthet még a játékosok rendelkezésére álló idő is. Az online sportfogadás világában egyszerre akár 10, vagy annál több fogadószelvény is jóváhagyható, így rövid időn belül kifejezetten magas összegeket is kockára lehet tenni.

Fontos még megemlíteni a promóciókat is. Ma már szinte nincs olyan fogadóportál, ahol ne lenne valamilyen jellegű VIP tagság, vagy promóció. Nagyon népszerű forma például a free bet, vagyis az ingyenes sportfogadás. Népszerűek még a befizetések után jóváírt további extra egyenleget rejtő promóciók is. Ezek az ajánlatok azonban további felhasználási feltételeket is vonnak maguk után, amiket ha nem teljesítenek a játékosok, akkor nemcsak a kapott promóciót, de az ahhoz tartozó elsődleges feltöltött egyenleget is elveszíthetik.

Akár promóciókkal, akár azok nélkül, de egészen rövid idő leforgása alatt így egészen magas egyenleg mozgás vehető észre a játékosok egyenlegén, ami bármilyen formában, de függőséget is okozhat. Nemcsak az esetleges sorozatos veszteségek, de akár a nyereségek is kiválthatnak függőséget a játékosok körében.

Ennek megfelelően ma már több nemzetközi szervezet is foglalkozik az online fogadás által okozott negatív hatásokkal, amikhez akár 24 órában elérhető segélyhívó szám is tartozik.

Mivel az online sportfogadás Magyarországon is egyre népszerűbb, így az országban is egyre több szervezetet lehet találni, akik arra szakosodtak, hogy segítsenek a sportfogadásban mentális kihívásokkal szenvedőknek. Ezek közé tartozik például az Emberbarát Alapítvány, vagy esetleg a Szerencsés Segítség Közhasznú Alapítvány is.

A sportfogadás, akárcsak a legtöbb mai modern online szolgáltatás, ami az úgynevezett YMYL (Your Money Your Life) kategória alá esik fokozott figyelmet igényel. A legtöbb online szolgáltatás otthonról is elérhető, ami miatt egészen nehezen fedezhetőek fel a negatív hatásai akár a sportfogadásnak, akár az egyéb, elsődleges befizetést igénylő online szolgáltatások.

Érdemes folyamatosan fejben tartani, hogy a sportfogadás egy hobbi, ami a sportot tudja színesebbé tenni. A fogadó oldalak túlzott használata pedig akár a hétköznapokból tudja kizökkenteni a játékosokat. A biztonságos sportfogadás érdekében az új felhasználóknak érdemes a regisztráció után időkorlátokat, valamint feltöltési korlátokat is beállítani, hogy mindig a lehető legjobban átgondolt döntéseket tudják meghozni, a felelősségteljes szerencsejáték keretein belül maradni.

Melatonin – minden, amit tudnod kell róla

Melatonin – minden, amit tudnod kell róla

Külföldi utak esetén a Ferihegy parkolás a legjobb megoldás

Külföldi utak esetén a Ferihegy parkolás a legjobb megoldás