in

Mit tehetünk a lelki egészségünk érdekében? Jó lehet a tanulás is!

rendezveny

A lelki egészségről egyre több szó esik: végre kezdik felfedezni az emberek, hogy erre is ugyanolyan nagy figyelmet érdemes fordítani, mint a testi egészségünkre.

Ám azt még sokan nem tudják, mit tehetünk annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hiszen a napi munkavégzés, sok stressz rengeteg energiát felemészt.

Számos hasznos tippje van azonban a pszichológusoknak, mentálhigiénés szakembereknek, coach-oknak a lelki egyensúly helyrehozatalára. Az egyik a napi relaxálás – ám amennyiben inkább egy aktívabb rekreációs lehetőséget keresel, akkor figyelmedbe ajánljuk a MOE Rendezvényakadémia által indított online rendezvényszervező tanfolyamot. Erről is olvashatsz részleteket a cikkünkben.

Miért érdemes tanulni?

Az emberek manapság nagyon sokat dolgoznak, a munkaidő akár estig is eltart, sokan pedig ingáznak is. Nem is csoda, ha fáradtak, mire hazaérnek – és teljesen természetesnek tűnik az is, hogy ilyenkor már nincs más vágyuk, mint leülni a kanapéra és megnézni egy jó filmet.

Hosszú távon azonban mindez nem hoz majd javulást – bár furán hangzik, a lelki egészségért is tenni kell. Ahogyan edzésre is eljárunk, érdemes a lelki erősítésre is törekednünk. Ennek nagyszerű módja az énidő, amikor is önmagunkkal foglalkozhatunk.

Mivel minden ember más, mindenkinek másfajta technika lesz majd hasznos az egyensúly helyreállítására: az olvasás, a sportolás, kerti munka vagy a barátokkal való beszélgetés nagyszerű lehet. Ám a tanulás is ide sorolható! Hiszen ennek kapcsán új világok nyílhatnak meg előttünk, szellemileg is felfrissülhetünk.

Léteznek online tanfolyamok!

A kifogásként felhozott “Nekem erre nincs időm!” mondat nem állja meg a helyét, hiszen online kurzusok is vannak ma már. Pontosan ilyen a MOE Rendezvényakadémia rendezvényszervező tanfolyama is.

Ki sem kell mozdulnod otthonról, ha tanulni szeretnél, a kanapéd kényelméből részt vehetsz a képzésen. A tananyag pedig igen érdekes, így biztosan elsajátítasz majd hasznos információkat. Ezt a tanfolyamot azoknak is ajánljuk, akik nem akarnak szakmát váltani, hanem csak szeretnének ügyesebben boldogulni az életben.

Itt például szó esik a protokollról, a meghívók készítéséről, az ajándékozási szokásokról vagy a dekorációk mikéntjéről is. Milyen jól jön ez a tudás, ha a munkahelyeden kell szervezned valamilyen céges bulit, vagy épp a nagypapa 80. születésnapjára készültök otthon!

Nem mellesleg minden társas tevékenység is hozzájárul ahhoz, hogy lelkileg jobban legyél. Márpedig ezen a tanfolyamon is lesznek mások is, akikkel szoros barátságot köthetsz. Érezni fogod, hogy egy csapat tagja vagy. Az oktatók is rendkívül empatikusak, támogatni fognak a céljaid elérésében.

Tanulni sosem késő!

A rendezvényszervező képzésre való jelentkezésnek nincs feltétele, így bárki beiratkozhat. A videós és szöveges anyagok könnyen érthetőek. Amikor pedig végzel, tanúsítványt is kapsz. Mindez arra is jó, hogy növeld az önbizalmad! A tanulás remek lehetőség, hogy lelkileg megerősödj.

vaszonkep

Egy kis segítség a saját fotóból történő vászonkép készítéséhez

Miben más a nyári arcápolási rutin?

Miben más a nyári arcápolási rutin?