in

Egy kis segítség a saját fotóból történő vászonkép készítéséhez

vaszonkep

Saját fotóból készíttetnél vászonképet? Akkor a lehető legjobb helyen jársz, mivel a mai cikkünkben átbeszéljük azokat a szempontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartanod a kép kiválasztása során.

A legfontosabb a kép minősége

Ahhoz, hogy a vaszonkep.hu csapata megfelelő minőségű vászonképet tudjon nyomtatni, fontos, hogy a választott fotó a kívánt méretben legalább 150 DPI felbontású legyen. Ez szerencsére a számítógépen könnyedén leellenőrizhető.

Hogy mi az a DPI? Ez a dot per inch rövidítése, amely megmutatja, hogy egy hüvelyknyi hosszra hány képpont esik. De mivel a vászonképek méretét centiméterben adják meg, így ezt az értéket be kell szorozni 2,54-el, és mindezt elosztani azzal a mérettel ahány centiméteres vászonképet szeretnél.

Tegyük fel például, hogy egy 60x40cm-es vászonképet készítettnél annak a portrésorozatnak az egyik fotójából, amit nemrégiben egy profi fotós készített rólad, és ahol igazán szépnek látod magad. Ebben az esetben a minimális felbontás 150 DPI esetén 2363x3543px, hiszen 60cm/2,54*150=3543, illetve 40cm/2,54*150=2363.

Mi a helyzet a kis felbontású és a régi képekkel?

Akkor sem kell feltétlenül lemondanod a vászonkép készítettéséről, ha a kedvenc képeid csak kis felbontásban vannak meg, vagy egy régi fotóról van szó. Az előbbi esetében jó megoldás lehet a fotókollázs készítése, ahol több, kisebb méretű kép kerül egymás mellé.

Az utóbbi probléma esetében pedig érdemes bevetni az egyszerűen használható PixeIR fényképszerkesztő programot, ami nagyon hasznos, ha a kedvenc képedet szívesen látnád például a lakásod falán, de azt érzed, hogy a minősége nem tökéletes.

Nagyítsd fel a segítségével a kívánt felbontásra, amely után már látod, hogy mennyire lesz zajos a fotó. Ha úgy ítéled meg, hogy nagyon, akkor kezdj egy kicsit varázsolni a színekkel, az élességgel és a fényviszonyokkal, és máris sokkal jobb lesz a végeredmény.

Amennyiben további inspirációt gyűjtenél a programmal kapcsolatban, akkor nyisd meg a PixelR youtube csatornáját! Ha pedig nem boldogulnál a képszerkesztéssel, fordulj a fentebb említett webáruház szakértő csapatához, akik az évek során rendkívül sok tapasztalatot gyűjtöttek már a különféle képszerkesztő programok használatát illetően!

Figyelj a keretre!

A vászonkép úgy készül, hogy a nyomatot egy körülbelül 2 centiméter vastag fakeretre feszítik, a hátulján pedig rögzítik, amelynek köszönhetően a keret oldalán is folytatódik a vászon. Ezt azonban a rendelésénél sokan nem veszik figyelembe, és olyan képet választanak, amelynek a szélén is van valami, így az a gyártás során szépen lemarad.

Ha ezekre az egyszerű dolgokra odafigyelsz, akkor garantáltan nem ér majd semmilyen kellemetlen meglepetés a vászonkép rendelését követően, és még hosszú-hosszú évekig gyönyörködhetsz majd a kellemes emlékeket felidéző fotókban a falon.

Ügyvédi iroda Budapest

Ügyvédi iroda Budapest és végrehajtási ügyvéd

rendezveny

Mit tehetünk a lelki egészségünk érdekében? Jó lehet a tanulás is!