in

Fog implantátum ára és csapos fog

Fog implantátum ára és csapos fog
Fog implantátum ára és csapos fog

Ismerje meg, mi befolyásolja a fogimplantátum árát, és hogyan válasszon megbízható fogászatot a hosszú távú siker érdekében!

Fog implantátum ára

A fog implantátumok egyre népszerűbb megoldássá válnak a fogpótlás terén, mivel esztétikailag és funkcionálisan is kiváló lehetőséget nyújtanak. Azonban sokan kíváncsiak, hogy mi befolyásolja a fog implantátum árát, és hogyan lehet megtalálni a legjobb ár-érték arányú megoldást. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, milyen tényezők határozzák meg a fog implantátum árát.

Mikor van szükség fogimplantátumra?

A fog implantátum általában akkor szükséges, amikor egy-egy fog hiányzik, és nem szeretnénk a szomszédos fogak károsítása nélkül hidad alkalmazni. Az implantátum kiválóan alkalmas hidak rögzítésére is, ahol hiányoznak a pillérfogak. Teljes fogatlanság esetén az alsó és felső fogsorok rögzítésére is alkalmazható.

Milyen típusú fogimplantátumok léteznek?

Az egy-és kétdarabos csavar implantátumok a leggyakrabban használt típusok. Ebben az esetben egy csavar kerül beültetésre, majd a kellő csontosodás után kerül a helyére az implantátum fej, ami koronától vagy hídtól függően rögzíthető. Az implantátumok hosszú élettartama pontosságuknak és minőségüknek köszönhető.

Mi befolyásolja a fog implantátum árát?

A fog implantátum ára több tényezőtől függ:

  1. Implantátum márka és minőség: A piacon számos gyártó kínál különböző minőségű implantátumokat. Az ár nagyban függ a gyártó hírnevétől és az implantátum technológiai fejlettségétől.
  2. Fogorvos szakértelme: A fogorvos tapasztalata és szaktudása szintén befolyásolja az árat. Érdemes olyan fogászatot választani, ahol a szakértelem és a minőség egyaránt garantált.
  3. Előzetes kezelés szükségessége: Az implantáció előtt szükség lehet különböző beavatkozásokra, mint például csontpótlás, arcüregemelés vagy ínykorrekció.
  4. Garanciák és utókezelések: Fontos figyelembe venni, hogy milyen garanciákat nyújt a fogászat, és biztosítja-e a szükséges kontrollokat az implantátum beültetését követően.

Melyik a legjobb fogimplantátum?

Bár több mint 300 forgalmazó kínál fog implantátumokat világszerte, a választás során legjobb egy jól ismert és megbízható márkát választani. Az ICX és az Osstem TS implantátumok például kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek, és megbízhatóságukról ismertek.

Döntő tényezők az ár mellett

Az ár mellett más tényezőket is figyelembe kell venni:

  • Cég hírneve és piaci jelenléte: Jó választás lehet olyan cég, amelyik hosszú távra tervez és megbízható háttérrel rendelkezik.
  • További költségek: Érdemes teljes árajánlatot kérni, mely tartalmazza az esetleges plusz költségeket is, mint a csontpótlás vagy a korrekciós beavatkozások.

Fog implantátum ár az Mydent-nél

Az Mydent Fogászat kétféle implantátum rendszerrel foglalkozik:

  • ICX implantátum: A német gyártású ICX implantátum svájci alapanyaggal, 125 000,-Ft-ba kerül.
  • Osstem TS implantátum: Dél-koreai fejlesztésű Osstem TS implantátum 152 000,-Ft-ért érhető el.

A fogorvosok az implantátum választást az esettől függően javasolják, figyelembe véve a páciens életkorát, csontállományát és egyéb tényezőket.

Csapos fog: a letört fogak megmentője

A letört fogak kezelésében a csapos fog megoldás egy igen hatékony és sokszor alkalmazott módszer. Ez a technika lehetővé teszi, hogy a súlyosan sérült fogakat is megmentsük anélkül, hogy fogimplantátumra lenne szükségünk. De pontosan mi is az a csapos fog, és mikor alkalmazható?

Mit jelent a csapos fog?

A csapos fog akkor kerül alkalmazásra, amikor a fog gyökere még ép és erős, de a korona nagy része vagy egésze letört. A csapos fog lényegében egy belső tartószerkezetet nyújt, amely a gyökérbe kerül beültetésre. Ez a csap lehet előregyártott vagy egyedi, fogtechnika által elkészített darab. Az előregyártott csapok általában üvegszálasak vagy fémből készülnek, míg az egyedi csapok kobalt-króm ötvözetből öntöttek.

A csapos fog felépítése

Egy csapos fog kialakítása több lépésből áll. Először is szükséges egy alapos fogászati vizsgálat, amely panoráma röntgennel kezdődik. Ennek segítségével a fogorvos megállapítja, hogy a fog gyökere menthető-e a csapos fog technikával. Ha a gyökér kezelhető, akkor gyökérkezelés és gyökértömés következik. Ezt követően kerül behelyezésre a csap a gyökércsatornába, amelyet cementtel vagy folyékony tömőanyaggal rögzítenek. Végső lépésként a csap köré felépítik a fogat, és lecsiszolják a koronához.

Mikor alkalmazható a csapos fog?

A csapos fog alkalmazhatósága több feltételhez kötött. Először is, az adott fognak gyökérkezeltnek kell lennie. Másodszor, csak akkor lehet alkalmazni, ha a gyökértömés csúcsig érő és falálló, és ha a gyökér csúcsokon nincsen elváltozás. Több gyökerű fogaknál általában a legnagyobb csatornába kerül a csap. Nem alkalmazható azonban mozgó fogaknál vagy hosszában kettétört fogaknál.

Előnyök és korlátok

A csapos fog egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a saját fog megmentését, ami mindig jobb alternatíva, mint a fog kitépése és az azt követő implantáció. Költségbarát és időtakarékos megoldás lehet az implantációval vagy egy háromtagú híddal szemben. Azonban fontos tisztában lenni azzal is, hogy a csapos fog egy kompromisszumos megoldás. Ez a fog már nem lesz olyan erős, mint egy egészséges fog, és rendszeres röntgenkontrollt igényelhet a hosszú távú sikeressége érdekében.

Miért érdemes csapos fog mellett dönteni?

Amennyiben egy fog letörik, sok esetben még menthető a csapos fog technikával, amely egy kedvező lehetőség a fogeltávolítással és az utána következő implantációval szemben. Rendelőnkben magas szinten folyik a csapos fogak készítése, és mindig alapos vizsgálattal kezdünk, hogy meghatározzuk a legjobb kezelési módot. Ne késlekedjen, ha egy darab letörik a fogából, mert így még van esélye elkerülni a foghúzást és a költségesebb beavatkozásokat.

rendezveny

Mit tehetünk a lelki egészségünk érdekében? Jó lehet a tanulás is!

Fog implantátum ára és csapos fog

Fog implantátum ára és csapos fog