in

Megjelent a SMile – SM napló mobilalkalmazás

Megjelent a SMile – SM napló mobilalkalmazás
Megjelent a SMile – SM napló mobilalkalmazás

A Sclerosis Multiplexben szenvedő betegek egy részének az (ön)injekciózás a mindennapok része, a következő injekció beadásának helyét és idejét folyamatosan észben tartani pedig kihívást jelenthet. A PharmaPromo által fejlesztett új, magyar nyelven, iOS és Android platformon is ingyenesen elérhető SMile – SM napló mobilalkalmazás célja, hogy segítse az injekciós kezelés alatt álló betegek mindennapjait.

Az alkalmazás különlegessége, hogy a főképernyőn látható avatár segítségével az SM betegek bármikor tájékozódhatnak a következő injekció beadásának időpontjáról és a soron következő szúrható testrészről, területről. A Beállítások menüpontban megadhatják, mely területeket kívánják szúrni és milyen sorrendben, ezzel biztosítva a szúrt területek megfelelő rotálódását és a pontos terápiakövetést.

Az alkalmazás másik fontos funkciója az injekció emlékeztető. A felhasználó kiválaszthatja az általa alkalmazott készítményt a Magyarországon elérhető összes szubkután és intramuscularis injekciót tartalmazó adatbázisból, így az applikáció a készítmény alkalmazási előírása szerint automatikusan meghatározza az emlékeztetés periódusát.

Az injekció és SM kontroll emlékeztető segítségével könnyebbé válhat a terápia követése és a rendszeres kontroll sem marad el, a receptemlékeztető funkció pedig mindig időben tájékoztatja felhasználóját a következő recept felírásának időpontjáról, így sosem marad injekció nélkül.

Az alkalmazásban elérhető egy SM centrum-kereső funkció, és arra is van lehetőség, hogy a beteg bármikor továbbítsa a naplózott adatokat saját maga, kezelőorvosa vagy az SM nővér számára.

A SMile – SM napló alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Play-en

Vallottak a magyar fogorvosok

Vallottak a magyar fogorvosok (kutatási információ)

A magas vérnyomás és a stressz

A magas vérnyomás és a stressz