in

Édes, egészséges, innovatív – Magyarország első fehérjeporból készült fagyija

Édes, egészséges, innovatív - Magyarország első fehérjeporból készült fagyija
Édes, egészséges, innovatív - Magyarország első fehérjeporból készült fagyija

Magyarországon elsőként fehérjeporból készülő fagylaltot fejlesztettek ki.


Az elsősorban diétázók, sportolók számára fejlesztett édesség hozzáadott cukor nélkül, egy speciális, gyors felszívódású fehérjeporból készül.

A Peak Fit Fagyi (www.fitfagyi.hu) jelenleg tejszínes és kókuszos ízben, 300 grammos kiszerelésben kapható. A leglényegesebb különbség az új fehérjeporból készülő fagyi és a hagyományos fagyi között, hogy semmilyen hozzáadott cukrot és zsírt nem tartalmaz, valamint pontosan úgy hat, mint a fehérjéből készülő táplálékkiegészítők: edzés esetén azonnal építi az izomzatot, a “felesleget” azonban nem raktározza a szervezet. Viszont az íze olyan, mint a hagyományos fagyié.

Egy adag, 100 gramm Fit Fagyi energiatartalma 104 kcal, 6 gramm szénhidrát és mindössze 0,6 gramm zsírtartalom mellett.

“A fehérjéből készített fagyi készítésének koncepciója az volt, hogy egy diétás étrendbe illeszthető kompromisszumoktól mentes édesség készüljön. Az alapötlet egy évvel ezelőtt a Facebookon megosztott, fehérjeporból készülő házi fagyireceptem alapján született. Ez akkora visszhangot váltott ki, hogy elgondolkodtunk a gyártáson. Közel egy évbe telt, mire az ötlet megvalósult”

– mondta az ötletgazda Mező Mónika, táplálék kiegészítő szakértő, a PEAK Hungary Kft. ügyvezetője.

A Peak Fit Fagyi a Peak budapesti üzletében vásárolható meg. Jelenleg forgalmazókat keresnek, valamint dolgoznak a házhozszállítás megvalósításán. Mivel a termék teljes mértékben hazai feljlesztés, ha kedvezők a forgalmazás tapasztalatai, elképzelhető az újdonság nemzetközi bevezetése.

További információk a fitfagyi.hu oldalon találhat.Ma Budapesten meg is kóstolható!

A Peak Fit Fagyi ma, június 23-án 22 óráig megkóstolható a Peak központban (1191 Budapest, Ady Endre út 42-44). Az eseményen 17 órától Moós Gergő a DK team alapítója tart közösségi futóedzést valamint Lubics Szilvia ultramaratonista motivációs és mentális tréninget az érdeklődőknek.

Az egészséges babaláb

Az egészséges babaláb

A deutériummegvonás kutatásának nemzetközi sikerei

A deutériummegvonás kutatásának nemzetközi sikerei