in

Magyar fejlesztés adhat új lendületet a fényterápiás gyógyításnak

Fényterápia
Fényterápia

Hazai fejlesztők először alkottak olyan polarizált fényterápiás készüléket, amely közel 100%-os polarizáltságú fény kibocsátására képes, és egyúttal minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítását és gyógyhatású kezelését teszi lehetővé.

Magyarország hagyományosan élen jár a fényterápiás termékek fejlesztésében, de sok éves kutatás-fejlesztés után most sikerült először elérni a közel 100%-os polarizáltsági fok és a minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítás hatásainak egyesítését. A POLARISOL legfontosabb elemeit a világ három legfejlettebb iparával és technológiai kultúrájával rendelkező országából, Japánból, az Egyesült Államokból és Németországból importálják.

Az innováció és hatásmechanizmusa

A neves dán kutató Niels Ryberg Finsen már 1903-ban Nobel-díjat kapott a bőrtuberkolózis polarizált fénnyel történő sikeres gyógyításáért. „A fény különböző hullámhosszai különböző szövetekre hatnak. Mind a látható fény, mind az infravörös sugárzás változásokat indukál a sejtekben, a fény támogatja például az ellenálló képességet, javítja az általános közérzetet, a mozgásszervi funkciókat és a koncentrálóképességet, oldja a fényhiány okozta stressz- és szorongást. Emellett növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet, regenerál, támogatja az izomerősséget és izomterhelhetőséget és nem utolsó sorban fokozza a bőr és a fejbőr oxigénellátottságát (bőr- és hajápolás), valamint a sejtanyagcserét illetve a vér- és nyirokkeringést (cellulitiszkezelés) is. A polarizált fény szisztematikus alkalmazásának nem csak a megelőzésben, egészségmegőrzésben van nagy jelentősége, hanem a gyógyulási folyamatok felgyorsításában is” – véli Dr. Ladoniczky Zoltán, aki orvosként rendszeresen ajánlja pácienseinek a polarizált fény alkalmazását.

Végtelen területen

Ladoniczky szerint a polarizált fény a véredények tágulását okozza, serkentve a helyi vérellátást, amitől több oxigén és tápanyag jut egy adott területre. Hatásmechanizmusa egyszerű: a polarizált fény energiája behatol a bőr alatti szövetekbe, ami a foto-biostimulációnak nevezett biológiai reakciót váltja ki. Ez gyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat és fájdalomcsillapító hatással bírhat. Az alacsony hőhatással működő készülékek emellett nem károsítják a bőrszövetet, fényük pedig nem tartalmaz ultraibolya sugarakat.

“Nemcsak az apró élőlények élete múlhat a polarizált fényen. Évtizedek óta gyűlnek a feljegyzések, amelyek leírják azokat az eseteket, amelyekben pozitív változásokat tapasztaltak fényterápiás készülékek használatát követően. Ezek az eredmények nemcsak az emberi betegségek megelőzésében, sérülések utókezelésében érhetők tetten, de a kozmetológiában, szépségápolásban és állatgyógyászatban is” – mondja az orvos.

Az új, hazai gyártású fényterápiás készüléknek két változata kerül piacra: a POLARISOL PRO 16 LED-del és 9 infraizzóval működik, míg a POLARISOL Mobilo 4 LED és 2 infrafényforrással juttatja a jótékony polarizált fényt a kívánt testfelületre. A használat szempontjából lényeges kényelmi szempont, hogy a nagyméretű, tabletszerű készülék súlya is csak egy kilogramm körüli, így bármikor, bárhova magával viheti a tulajdonosa, a szolgáltató központokban pedig egy speciális állvány biztosítja majd a kényelmes használatot.

Info:

A POLARISOL Kft. egy 2014-ben alapított, hazai tulajdonú, innovatív start-up vállalat, amely magyar szabadalom alapján, japán, amerikai és német műszaki technológiák egyesítésével, 2015. nyarán vezette be Magyarországon kategóriateremtő, polarizált fényt kibocsátó, fényterápiás well-being eszközeit. A POLARISOL Kft. nem csak a kiemelkedően jó technológiai tulajdonságokkal és ár-érték aránnyal rendelkező POLARISOL Mobilo és POLARISOL PRO polarizáltfény-terápiás eszközök megismertetését, hanem a preventív, egészségtudatos életmód előnyeinek széleskörű népszerűsítését is célul tűzte ki.

Cikk:

Magyar fejlesztés adhat új lendületet a fényterápiás gyógyításnak

Céges Egészségbiztosítások

Céges egészségbiztosítások piaci áttörését várja az Uniqa Biztosító

Brachyterápia

Brachyterápia! Modern sugárterápiás eszköz a PTE onkoterápiás intézetében