in

Céges egészségbiztosítások piaci áttörését várja az Uniqa Biztosító

Céges Egészségbiztosítások
Céges Egészségbiztosítások

A magyar egészségbiztosítási piac fellendülését várja a következő években az Uniqa Biztosító, miután a munkavállalóknak nyújtott egészségbiztosítás díja és a szolgáltatás is adó- és járulékmentes lett két éve a munkáltatónak – mondta Othmar Michl, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Ma még a magyar aktív, 20 és 59 év közötti lakosságnak csak 0,6 százaléka rendelkezik egyéni egészségbiztosítással, míg Ausztriában – az Uniqa anyavállalatának székhelyországában – ez az arány több mint 25 százalék – tette hozzá.
A magyar egészségbiztosítási piac múlt évi árbevétele 6,5 milliárd forint volt, amely 32 ezer egyéni- és néhány száz céges biztosítási szerződésből folyt be, a biztosítások egyharmadát kötötte az Uniqa – válaszolta Juhos András, a biztosító vezérigazgató-helyettese az MTI kérdésére.

Az Uniqa Ausztriában piacvezető az egészségbiztosítási piacon, a 2 millió szerződés felét mondhatja magáénak. A még fejletlen magyar piacon évi 17 százalékkal növekszik a szerződéseik száma, köszönhetően annak is, hogy különféle szolgáltatásokat tartalmazó és eltérő díjú módozatokat kínálnak – ismertette Othmar Michl.

Az aktív magyar lakosság 23,4 százaléka rendelkezik megtakarítási életbiztosítással, balesetbiztosítással 11,8 százalék, míg kockázati – halál esetésre szóló – biztosítással 8,4 százalék. Ehhez képest különösen alacsony az egészségbiztosítás 0,6 százalékos aránya – hangsúlyozta Juhos András. Bár a piac még nem teljesen érzett rá a vállalati gondoskodás e formájának jelentőségére, az Uniqánál a 2012-14-es időszakban a vállalati kötésű csoportos biztosítások éves átlagban 34,6 százalékkal nőttek – tette hozzá.

A tájékoztatón bemutatták az Uniqa Mobil Egészségközpont néven elindított prevenciós és egészségmegőrzési szolgáltatáscsomagot, amelyet a cég elsősorban a közép- és a nagyvállalatoknak kínálja a biztosító és partnere, az országos magánrendelő-hálózatot üzemeltető Mediteam Zrt. Az orvosi vizsgálatokhoz átalakított kamionnal az ország bármely pontján végezhetők el foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok, szűrések, valamint teljes körű egészségügyi állapotfelmérések. A szegedi székhelyű Mediteam Zrt. elnök-vezérigazgatója, Nagy Z. Zsolt elmondta, hogy a vizsgálatok díja – azok jellegétől függően – 3-12 ezer forintig terjed.

Karádi István, a Semmelweis Egyetem ÁOK III. Belgyógyászati Klinika igazgató egyetemi tanára, akadémikus a szűrővizsgálatok tudatos és a lakosság megfelelő csoportjaira való kiterjesztésének szükségességét emelte ki, elsősorban a daganatos betegségek korai, vagy preklinikai – tehát még tüneteket nem okozó – stádiumának felismerése, illetve a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése érdekében.

Cikk:

Céges egészségbiztosítások piaci áttörését várja az Uniqa Biztosító

 

Lehet az egészségügyet is szeretni?

Lehet az egészségügyet is szeretni?

Fényterápia

Magyar fejlesztés adhat új lendületet a fényterápiás gyógyításnak