in

Létfontosságú szerszámok a kertgondozásban: kerti ollók

Létfontosságú szerszámok a kertgondozásban: kerti ollók
Létfontosságú szerszámok a kertgondozásban: kerti ollók

A kerti ollók nélkülözhetetlen kellékek, hiszen megannyi feladat vár ránk a kertgondozás során.

Például virágok nyesése, ágak, gallyak levágása, termények betakarítása. Akadnak azonban egészen hétköznapi teendők is, mint egy virágföldes zsák felbontása.

Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú ollót választunk az egyes munkafolyamatok elvégzéséhez. Az alábbiakban ehhez kínálunk segítséget. Tartson velünk!

Ollók a kertgondozáshoz

Az M Tools kertészeti áruház ollók kínálatában elérhet Spear & Jackson kerti ollót általános feladatok elvégzésére, speciális virágnyíró és fűnyeső ollót egyaránt. Melyik típus, milyen teendőkhöz javasolt? Miért érdemes különböző változatokat beszerezni?

Korábban főként metszőollóval dolgoztak a kertkarbantartás során, napjainkra viszont már specializáltabb vágószerszámokkal szélesedett a paletta, így megválaszthatjuk a célnak leginkább megfelelő típust, ezáltal a kertészeti munkák is kifogástalan eredménnyel elvégezhetőek, anélkül, hogy kárt tennénk bármely növényünkben.

Az általános kerti olló kifejezetten gallyak, illetve elhalt fás részek metszésére ideális, természetesen számos egyéb kerti munkához is segítségül hívhatjuk, hiszen afféle multifunkciós kellék. Jó szolgálatot tehet zsákok, kötelek vágásánál is.

Legfőbb jellegzetessége, hogy tiszta, pontos vágás érhető el általa. Továbbá lényeges szempont, hogy ergonomikus kialakítású legyen, olyan modell, amely kényelmes, kézreálló, így komfortos munkavégzést garantál. Minél élesebb, annál profibb eszköz, hiszen ezáltal biztosítható a roncsolásmentes vágás. Fontos, hogy újraélezhető legyen, tartós alapanyagú, amely hosszú éveken át megőrzi minőségét.

Speciálisabb típusok a kertészeti munkálatokhoz

Amennyiben konyhakertjének, illetve virágainak gondozásához keres megfelelő szerszámot, erre a célra a legjobb választás a virágvágó olló. Ez a típus rövidebb pengével rendelkezik, amely rendkívül éles. Egyes modellek recés pengével ellátottak, ennek okán fás szárú növényekhez is ideálisak, azonban a sima, egymás mellé csúszó élű változat kevesebb roncsolással végzi el a feladatát.

Ajánljuk a Spear & Jackson virágnyíró ollót, amely acélpengével rendelkezik, tartós, időtálló, ergonomikus kialakítású a könnyed, kényelmes használat érdekében.

A fűnyeső olló szintén elengedhetetlen, különösen ha precíz, tökéletesen gondozott kertet szeretne. Jellemzően kisebb vágószélességű, ezenfelül némelyik elforgatható fejű, ez pedig különösen alkalmassá teszi a nehezen elérhető fűcsomók eltávolítására.

Célnak megfelelő szerszámok

Annak érdekében, hogy a kertgondozás örömteli tevékenység lehessen, azt javasoljuk, hogy szerezzen be különféle vágószerszámokat a célnak megfelelően. Más-más típus kell virágok, fűszerek vágásához, de mindenképpen jó, ha a speciálisabbak mellett rendelkezik egy tartós, általános kerti ollóval is.

Miért az implantátum a legjobb választás a fogak pótlására? A fogorvos válaszol

Miért az implantátum a legjobb választás a fogak pótlására? A fogorvos válaszol

Személyes vásárlás helyett online vásárlás

Személyes vásárlás helyett online vásárlás