in

Személyes vásárlás helyett online vásárlás

Személyes vásárlás helyett online vásárlás
Személyes vásárlás helyett online vásárlás

Szinte már észrevétlenül van jelen az életünkben az online vásárlás, annyira megszoktuk már. Kérdés, hogy még mely termékeknél és miért megy az ember mégis el egy adott üzletbe?

Az biztos, hogy bizonyos esetekben hasznos tud lenni, ha meg tudjuk tapintani a holmit, pl. bútoroknál, vagy ha fel tudjuk próbálni, pl. cipőknél. De ha már rutinos lett azon a területen is ember az online vásárlásban, netán van már egy bejáratott webáruháza, ahol már rendszeresen vásárol, akkor a cipő is lehet egy olyan termék, amit csak online rendelünk meg.

Mindennapi használati tárgyaink bejáratott webáruháza

A lakberendezési, számítástechnikai, kertészeti vagy akár az autóval kapcsolatos árucikkek tekintetében ilyen bejáratott webáruházunk lehet a BestMarkt, ahol szerteágazó műszaki kínálattal találkozhatunk, mellette pedig több ezer más árucikkel, mint pl. iroda- vagy világítástechnikai, szórakoztató elektronikai eszközök, társasjátékok, utazási kellékek, és a sort még hosszasan lehetne folytatni.

Minden kategória tovább bontható, így biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a keresett terméket. A több száz árucikk közötti választást további szűrők segítik, amiknél találkozhatunk szinte mindig a gyártók szerinti bontással. A keresést tovább szűkítheti az adott termék méretei, anyaga, típusa alapján történő szűrés, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé tehető a keresésünk.

Minden főkategória-oldalon a termékek után igen részletes bemutató leírást olvashatunk, tele ötletekkel és fontos műszaki tartalommal.

Első benyomás egy webshopban

Nagyon fontos, hogy milyen az első benyomás, amikor egy olyan áruházba “érkezünk”, ahol nem jártunk korábban. Az online vásárlás esetében nincsen annyi inger, mint személyesen, nincsenek terek, falak, illatok, hangok, nincsenek eladók, így amikor egy először vásárolunk a neten, sokkal nehezebb jó benyomást tenni az ügyfélre, kevesebb eszköz áll rendelkezésre.

Ilyen eszköz maga a termék, amely minőségi kell, hogy legyen, széles kínálattal, hogy színben, típusban, méretben, mindenféle változatban tudjon választani az ember. Ezenkívül a szerviz megléte is garancia lehet arra, hogy a termék minőségi, hiszen a cég tudja kezelni az esetlegesen előforduló hibákat.

Mivel egy online áruházban nincsenek hús-vér emberek, akik segítenek az eligazodásban, nem árt, ha van telefonos, e-mailes, netán chatbotos ügyfélszolgálat, ahol azonnal kaphatunk segítséget. Az ügyfélszolgálatos munkatársak hozzáállása nagyban függ attól, hogy fogunk-e attól a cégtől még rendelni a későbbiekben.

Visszatérő vásárlók tapasztalatai

Ha egy megrendelt termékkel elégedettek vagyunk, akkor elképzelhető, hogy körülnézünk abban a webáruházban, esetleg vásárolunk más termékeket is. Ha széles körű egy kínálat, akkor nagyobb esély van rá, hogy az ember több mindent is el tud intézni egy helyen. Ahogy személyesen sem szeretünk végigcaplatni ezer bolton, hogy megtaláljuk a kiszemelt terméket, úgy ez a neten sincs másképp, és nem szeret senki órákat eltölteni a böngészéssel, értelmetlenül.

Létfontosságú szerszámok a kertgondozásban: kerti ollók

Létfontosságú szerszámok a kertgondozásban: kerti ollók

Tisztázzuk, milyen redőnymotor-alkatrészeket szerezhetünk be

Tisztázzuk, milyen redőnymotor-alkatrészeket szerezhetünk be