in

A legfontosabb felszerelések az otthoni edzőterembe

Segítünk kialakítani a saját fitneszközpontodat.

A legfontosabb felszerelések az otthoni edzőterembe
A legfontosabb felszerelések az otthoni edzőterembe

Bármekkora összegből gazdálkodsz, ma már edzőterem-tagság nélkül is elvégezheted a szükséges testmozgást. Az otthoni edzőteremmel elhárítod a legfontosabb kifogást: mindig lesz időd a testmozgásra.

De hogyan is kell belevágni a kialakításába?

Akár most fogsz bele az otthoni edzőtermed kialakításába, akár bővíteni szeretnéd azt, elengedhetetlen, hogy teljesíteni tudd az eszközeiddel a kötelező minimumot. Hetente legalább 150 perc közepes intenzitású aerob gyakorlat elvégzését javasolják, és legalább két teljes testet átfogó erősítő edzést is.

Mindez otthon is kivitelezhető. A koronavírus-járvány alatti karantén hatására sokan fektettek otthoni edzőfelszerelésekbe, az állítható súlyzóktól a csúcskategóriás futópadokig és szobakerékpárokig.

Tévhit, hogy otthon mindenre szükséged lesz, amit az edzőteremben látsz -már néhány felszereléssel is komoly eredményeket érhetsz el. Két kulcsfontosságú tényező van: a te fitneszcéljaid és a rendelkezésre álló fizikai hely.

A következő dolog, amire gondolni kell, a tér. Akár egy 6 x 6 méteres területen is számos gyakorlatot elvégezhetsz, beleértve az erősítést, az általános testmozgást, valamint a nyújtást és a jógát is. Ekkora területen elfér egy kardiógép vagy egy futópad is, az utóbbihoz azonban erős padlótámaszra is szükség lesz a vibráció és a dübörgés miatt.

Ha már tudod, hogy mit szeretnél elérni, és hol teremthetsz egy kis mozgásteret, bármekkora keretből vásárolhat hasznos sportszereket. Elsőként fektess egy matracba, amelyet jógához, nyújtáshoz és talajgyakorlatokhoz használhatsz!

Ezután vegyél két súlyzókészletet az erősítéshez, egy könnyebbet és egy nehezebbet. A sokoldalúság érdekében javasolt a gumiszalag vásárlása is, amelyet az ajtókerethez rögzíthetsz. Ezzel sok gyakorlatot végezhetsz álló

-és ülőhelyzetből, ami megmozgatja az izmokat a csípődtől a válladig.

Milyen gépeket vegyél meg feltétlenül?

Korlátozott költségvetés mellett nehéz megengedni magadnak a kardiógépeket, de beltéri álló kerékpárokat mintegy 180 ezer forintért, evezőpadot pedig ennél kevesebbért is találhatsz. A legolcsóbb, széles körben elérhető és jó minőségű szobabicikli ára mintegy 290 ezer forintnál kezdődik.

Megfontolhatsz egy állítható súlyzókészletet is (amely 80 ezer forint körül kezdődik), ez megkönnyítheti a teljes testet érintő erőedzést. Az ugrókötél (4 ezer forinttól) is sokoldalú sportolási lehetőséget teremt: kiváló kardióedzést biztosít mindaddig, amíg szabad tér és magas mennyezet áll rendelkezésre a lakásban.

Egészségügyi okokból is érdemes lecserélni a fűtésünket

Egészségügyi okokból is érdemes lecserélni a fűtésünket

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar mesterséges intelligencia alapú fejlesztés

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar mesterséges intelligencia alapú fejlesztés