in

Így alkothatjuk meg elképzeléseinket gipszkartonból

hoszigeteles

A gipszkarton az egyik legkedveltebb alapanyag, ha építésről, illetve felújításról van szó.

Könnyű megmunkálhatóság, előnyös ár-érték arány, valamint széles körű felhasználhatóság jellemzi. Csupán néhány dologra kell odafigyelnünk, hogy valóra váltsuk elképzeléseinket.

Glett, ragasztó és hézagtakaró

A Józan Kft. ragasztó és hézagtakaró kínálatában található minőségi termékekkel egyszerre biztosíthatjuk az elkészült munkák tartósságát és esztétikus kivitelezését. Amikor gipszkartonnal szeretnénk dolgozni, akkor úgy érdemes megtervezni és átgondolni a feladatot, hogy komplett rendszerként tekintünk az egészre.

Ennek keretében meg kell oldanunk bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy végül az egész összeállhasson. Ilyen lépés a tervezés, valamint a szükséges anyagok, kiegészítők és eszközök összeírása, a mennyiség kiszámítása. Attól függően, hogy mit szeretnénk kivitelezni, szükségünk lehet gipszkarton profilokra, dübelekre és csavarokra, valamint ragasztóra is a rögzítéshez. Aztán nélkülözhetetlen lesz a megfelelő szerszámokról is gondoskodni az egyes munkafolyamatok szerint.

Ki kell számolni a szükséges gipszkartonlapok számát is, valamint dönteni kell arról, hogy milyen típusú gipszkarton lesz ideális az adott környezetbe és funkcióhoz. Végül pedig gondoskodni kell azokról az anyagokról is, amelyek lehetővé teszik a végén a lapok festését és burkolását is, ha igény van rá. Bármelyikről legyen is szó, az az egy egészen biztos, hogy megfelelő alap nélkül nem lesz a végeredmény tetszetős.

Hogyan hozzunk létre sima felületet?

Ebben lesz segítségünkre a hézagtakaró, valamint a glett. Az elsővel kijavíthatóak a nagyobb egyenetlenségek és hibák a gipszkartonlapok felületén. A glettelés során pedig olyan sima és egyenletes felszínt tudunk kialakítani, mintha hagyományos fal szolgálna alapul a festéshez.

Ezek pedig nagyon fontos kritériumok, kiváltképp akkor, ha a gipszkartonból előtétfalat, szárazvakolatot, burkolást, álmennyezetet vagy válaszfalat szeretnénk készíteni. Bármelyik is a cél, ha ügyesek vagyunk, a végeredményről ránézésre senki sem fogja megmondani, hogy csupán gipszkartonból áll.

Funkcionálisan is meg fog felelni mindeközben az elvárásainknak, hiszen egy válaszfal esetében kétoldali gipszkartonozással és megfelelő hangszigeteléssel is kalkulálva elérhetjük egy hagyományos fal kínálta tulajdonságokat, ráadásul mindehhez kevesebb helyre lesz szükségünk.

Válasszunk gipszkartonlapot bölcsen!

A gipszkartonnak is vannak ma már speciális vonásokkal rendelkező változatai. Ezek között megtalálható a tűzgátló, a hanggátló és az impregnált gipszkarton egyaránt. Utóbbit például annak ellenére is alkalmazhatjuk olyan helyiségekben, ahol víz és gőz, illetve pára is jelentkezik, ahol a normál típus nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket. Válasszunk ezek közül okosan!

Tökéletesen elégedett vagy a jakuzziddal?

Tökéletesen elégedett vagy a jakuzziddal?

Mikroszkópos gyökérkezelés: közel 100%-os végeredmény, fájdalommentes beavatkozás

Mikroszkópos gyökérkezelés: közel 100%-os végeredmény, fájdalommentes beavatkozás