in

Hogyan zajlik egy konténeres sittszállítás?

Hogyan zajlik egy konténeres sittszállítás?
Hogyan zajlik egy konténeres sittszállítás?

Amikor konténeres sittszállításra adjuk a fejünket, nem árt pontosan tisztában lenni azzal, hogy a munka melyik részét végzi a szolgáltató és melyiket kell nekünk. Ebben a cikkben annak jártunk utána, hogy pontosan hogyan is zajlik ez a folyamat.

Mikor jöhet jól a konténerrendelés?

A legalapvetőbb eset, ha egy építkezés vagy felújítás után a keletkező törmeléket szeretnénk elszállíttatni. Bizonyos szolgáltatóknál arra is van lehetőség, hogy a hulladékot vegyesen rakodjuk. Ilyen a Konténer rendelés is, mivel saját hulladékválogató és -feldolgozó üzemet működtetnek, így a konténeres sittszállítás mellett számos másfajta hulladék elszállításában tudnak segíteni Budapesten.

Ugyanúgy jó szolgálatot tehet egy tároló, ha lomtalanítás során szeretnénk megszabadulni a régi bútoroktól és kacatoktól, sőt arra is használhatjuk, hogy megszabaduljunk nagy mennyiségű zöldhulladéktól.

Mit takar pontosan a konténeres sittszállítás?

Konténerrendelés során az előre megbeszélt időben és helyre kiszállítja a sofőr a megrendelt nagyságú és mennyiségű hulladékgyűjtőt. Szolgáltatótól függően, jellemzően felár nélkül pár napig, de akár egy hétig is maradhat a tároló. Ezután pedig a megbeszélt időpontban a teli konténert elszállítják.

Arra is van lehetőség, hogy amennyiben az építkezés során szükség van szóródó anyagra, mint például homok, sóder, kavics, akkor azt az építkezés helyére kiszállítsa a teherautó. Így lényegében egy fuvarral megoldható mindkettő. A leghatékonyabb megoldás pedig az, hogy először a szóródó anyagot kiszállítják, majd a hulladékot nem egy kupacba gyűjtjük az építkezés vagy felújítás során, hanem egyből a konténerbe dobjuk.

Mi az, amit nekünk kell elintézni a hulladékszállítással kapcsolatban?

Budapesti sittszállítás esetén az adott cégnek rendelkeznie kell behajtási engedéllyel bizonyos kerületekbe. Azonban a közterület-használati engedélyt nekünk kell intézni, ha szükség van rá. Ezt a helyi önkormányzatnál lehet igényelni, bizonyos díj ellenében, illetve érdemes elegendő időt hagyni az átfutásra. Továbbá mind magánterület, mind pedig közterület esetén nekünk kell odafigyelni arra, hogy ahova a konténert rendeltük, ott legyen elegendő hely a teherautónak lerakni és felvenni azt.

A tároló megpakolása is a mi feladatunk lesz. Sok esetben a szortírozásra nem kell figyelni, csak arra, hogy lehetőség szerint a szóródó anyagok kerüljenek alulra, a nagyobb darabok pedig felülre. Így elkerülhetjük azt, hogy az egész környék porral legyen beborítva, amikor elindul a teherautó. Továbbá veszélyes hulladékot sem lehet helyezni a többi hulladék közé. Ezen a pár teendőn kívül azonban a konténeres sittszállítás a legtöbb terhet leveszi a vállunkról, amikor nagy mennyiségű hulladék elszállításáról van szó.

Hogyan lehet egyszerűbb a tűzifa hasogatása?

Hogyan lehet egyszerűbb a tűzifa hasogatása?

Ezért nem árt a gyorskapcsok megléte a horgász dobozban

Ezért nem árt a gyorskapcsok megléte a horgász dobozban