in

Hogyan szexeljünk az űrben?

Hogyan szexeljünk az űrben?
Hogyan szexeljünk az űrben?

Az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) etikai kódexet készít elő a hosszú távú űrutazásokra, de egy témától tartózkodik, ez pedig a szex a világűrben. Pedig az embereket különösen foglalkoztatja az űrszex kérdése!

A következő 30 évben a NASA egy állandó személyzettel ellátott holdbázist akar létesíteni, és embereket akar küldeni a Marsra, ahová az oda-vissza utazás időtartama 3 év. Egyebek között ezért kell foglalkoznia az űrhajózási ügynökségnek az élet és a halál kérdéseivel is. A “Földön kívüli szabályzat” erősen hasonlít egy német munkavédelmi kézikönyvre, így például az űrhajósok hetente nem dolgozhatnak többet 48 óránál.

Egész tevékenységük során csak annyi sugárzásnak tehetik ki őket, hogy a daganatos betegségek kockázata legfeljebb 3 százalékkal növekedjen. Arról azonban nem szól a kézikönyv, hogy mi a teendő a súlyos, vagy halálos beteg űrutazókkal, vagy éppen egy holttesttel. Ugyancsak nem rendelkezik a szabályzat szexuális kérdésekről, pedig nagy valószínűséggel férfiak és nők együtt repülnek majd a Marsra. A NASA számára kérdés az is, hogy egy hosszú távú űrrepülés előtt végrendelkezzenek-e az űrhajósok, illetve, hogy spermiumot vagy petesejtet helyezzenek el megőrzésre a Földön.

A NASA egészségügyi főnöke azt hangoztatta: “Megpróbálunk olyan etikai kereteket teremteni, hogy adott esetben az űrhajó parancsnoka vagy a misszió-menedzser dönthessen a nehéz helyzetekben.”

Szakértők szerint az szex kérdésére valószínűleg előbb születik válasz az űrturistáknál, akik közül többen második nászútjukra indulnának az űrbe. “A szex a súlytalanság állapotában valódi bombaüzlet lesz a világűr turizmusban” – írja egy amerikai írónőt idézve a Spiegel Online.

Hogyan szexeljünk az űrben?
Hogyan szexeljünk az űrben?

Bajban az alternatív betegszállítók

Külföldre mennek az orvosok!

Külföldre mennek az orvosok!