in

Hazánkban is megjelentek az Egészséges Kasszák – A Lidl Magyarország elsőként vezette be

Hazánkban is megjelentek az Egészséges Kasszák - A Lidl Magyarország elsőként vezette be
Hazánkban is megjelentek az Egészséges Kasszák - A Lidl Magyarország elsőként vezette be

Nemzetközi sikerpéldákat követően Magyarországon is megjelentek az Egészséges Kasszák, amelyet itthon elsőként a Lidl Magyarország vezet be. A kezdeményezés célja, hogy az átalakítással támogassák a magyar családok, a magyar gyermekek egészséges táplálkozását. Az áruházlánc Egészséges Kasszáinál kihelyezett termékei összességében közel 30%-kal kevesebb kalóriát, 51%-kal kevesebb szénhidrátot és megközelítőleg 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak.

Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent a gyermekkori elhízás jelensége, így egyre fontosabb az egészséges táplálkozás elősegítése. A Lidl Magyarország, mint az egyik legdinamikusabban fejlődő áruházlánc, mely hetente 1,5 – 2 millió magyar vásárlót szolgál ki, fontosnak tartja a magyar családok támogatását ebben. Ebből kifolyólag a vállalat elsőként, több mint 160 áruházában minden kasszát átalakít és a már megszokott cukorkák, csokik helyett müzli szeleteket, szárított gyümölcsöket, csemege mixet és egyéb egészségesebb élelmiszereket helyez ki.

“A kezdeményezést elsősorban az indokolta, hogy Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent az elhízás. A Lidl célja felelős vállalatként, hogy lehetőségeihez mérten a legjobban segítse vásárlóit és a jövő generációját. A kasszák átalakítását ezért úgy végeztük el, hogy egészségesebb élelmiszerek kerüljenek oda, ennek eredményeként a Lidl kasszáiban lévő termékek közel 30%-kal kevesebb kalóriát, 51 %-kal kevesebb szénhidrátot és megközelítőleg 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak.” – emelte ki Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési igazgatója.

A Lidl brit leányvállalatának kutatásából az is kiderült, hogy 10-ből minden 7. szülő küzd a problémával, hogy sorban állás közben gyermeke a kihelyezett édességek valamelyikére vágyik. 66%-uk pedig enged is a kérésnek és vásárol a nassolnivalókból. A szülők 61%-a pedig kifejezetten szeretné, ha az áruházak kínálnának reform csemegéket, ugyanis nehéz egészséges életmódra nevelni a gyermekeiket, ha körülöttük csokik és cukorkák találhatók a polcokon.

A kezdeményezést üdvözölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Kubányi Jolán is, aki elmondta: “Rendkívül örülünk a Lidl kezdeményezésének, ugyanis fontos, hogy a gyermekek ne csak az iskolában, vagy az otthoni környezetben ismerkedjenek az egészséges táplálkozással, hanem akár a bevásárlás során is legyen lehetőségük egészséges alternatívát választani.”

A kasszák átalakítását a Lidl Magyarország az idei év elején kezdte el, a mai nappal bezárólag pedig már minden áruház minden kasszájánál az egészségesebb élelmiszerekkel találkozhatnak a vásárlók.

További információk:
Tőzsér Judit
PR vezető
Lidl Magyarország Bt.
Tel: 06-20-776-0017
Fax: 06-1-346-60-61
sajto@lidl.hu

A fiatalok 96 százaléka az internetre bízza a diagnózist az orvos helyett

A fiatalok 96 százaléka az internetre bízza a diagnózist az orvos helyett

A gyógyító fény lett a legjobb bőröregedésgátló

A gyógyító fény lett a legjobb bőröregedésgátló