in

Három elengedhetetlen mérőműszer az otthonunkba

Három elengedhetetlen mérőműszer az otthonunkba
Három elengedhetetlen mérőműszer az otthonunkba

Nem csupán a szakemberek, hanem mindannyiunk életében számos olyan helyzet fordul elő, amikor mérnünk kell.

Ez lehet távolságmérés, a hőmérséklet mérése vagy épp az elektromos hálózaton való feszültségmérés. Korszerű digitális mérőműszerekkel pontos értékeket kapunk, legyen szó bármilyen mérésről.

Érdemes az otthonunkat is felszerelni ezekkel az eszközökkel, hiszen jóval kényelmesebb a kompakt berendezések használata, mint kézzel méricskélni. Arról nem is beszélve, hogy egy feszültségmérő például akár életet is menthet. Nézzük meg, mi az a három mérőeszköz, amelyet mindenképp jó, ha beszerzünk.

Meteorológiai mérőállomás

Bagatellnek tűnik, hogy a hőmérővel kezdünk, holott egy digitális meteorológiai mérőállomás számos adattal szolgál. A hőfok mellett ugyanis méri például az otthonunk levegőjében lévő nedvesség szintjét is. A megfelelő páratartalom elengedhetetlen a penészedés megelőzéséhez.

Emellett így elkerülhetjük, hogy a túl száraz levegő irritálja a bőrünket vagy a nyálkahártyánkat. A falra rögzíthető vagy hordozható modellek emellett az időt is mutatják. Sőt, az aktuális dátumról is tájákoztatnak minket, így tulajdonképpen naptárként is funkcionálnak. Egy digitális hő- és páramérő minden háztartásban jól jön.

Digitális távolságmérőt a szerszámosládába

A szakik és a hobbi barkácsolók szerszámosládájából sem hiányozhat egy okos kis szerkezet, a digitális távolságmérő. Ez a Páramentesítő.hu-nál kapható mérőeszköz tökéletesen helyettesíti a mérőszalagot vagy a colstokot. Lézer segítségével milliméter pontosan meghatározza a távolságokat vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Ez építkezéskor, felújításkor vagy barkácsoláskor is jól jön.

LED kijelzője pedig pillanatok alatt megmutatja nekünk a mért értéket. Ezenfelül területet és kerületet is számol a készülék, sőt, a Pitagorasz-tételt is alkalmazza. Memóriájában tárolja az adatokat, melyeket bármikor előhívhatunk. A formatervezésének köszönhetően igazán kézreálló mérőeszközről van szó, amelyet bárhová magunkkal vihetünk. A hosszú élettartamú akkumulátort pedig USB-csatlakozó segítségével tölthetjük fel.

Jól jön az anyagnedvesség-mérő

Bármilyen szilárd anyaggal is dolgozunk, a nedvességtartalma alapvetően meghatározza munkánk végeredményét. Legyen szó faszerkezetekről, gipszkartonról vagy festett falról, jó, ha tudjuk, mennyit vizet tárol. A digitális anyagnedvesség-mérővel egy szempillantás alatt tisztában lehetünk a nedvesség mértékével.

Mindezt anélkül, hogy a mérőeszköz megsértené a munkadarab felületét. Csupán a nedvességmérő csúcsait kell hozzáérintenünk a szilárd anyaghoz. A fák esetében több száz faj közül választhatunk a még pontosabb értékek érdekében. Az anyagnedvesség-mérő memóriájában megtalálhatóak az anyaggörbék, amelyeket később könnyedén kikereshetünk. A készülék elemmel működik, így teljesen kötetlenül használhatjuk bárhol.

Mik lehetnek a manuálterápia lehetséges gyógyhatásai?

Mik lehetnek a manuálterápia lehetséges gyógyhatásai?

Edzőgépek otthoni használatra? Igen!

Edzőgépek otthoni használatra? Igen!