in

Hajhullás megelőzése és kezelése a mindennapokban

Hajhullás megelőzése és kezelése a mindennapokban
Hajhullás megelőzése és kezelése a mindennapokban

A hajhullás elsőre riasztó lehet. Főleg, ha még korábban nem volt vele dolgunk. Ebben a cikkben egy kis segítséget szeretnénk adni azoknak, akik aktívan keresik az ideális megoldást a hajhullás megelőzésére és kezelésére. Nézzük először az okokat!

Hajhullás oka férfiaknál

A korai kopaszodás a férfiaknál akár már a 30-as években is elkezdődhet. A férfiak jelentős részénél öröklött hajlam miatt jelentkező kopaszodás figyelhető meg. Előfordulhat, hogy hirtelen kopaszodik valaki, de az is mindennapos, ha hosszú évek alatt ritkul meg a dús hajkorona.

Hajhullás oka nőknél

A nőknél kicsit más a helyzet. Vannak életszakaszok, amikor fokozott vitamin- és ásványianyag-bevitelre van szükség. Ilyen lehet a tinédzserkor, a babavállalás vagy a változókor. Ezekben a korszakokban a vas- vagy cinkhiány olyan jelentős lehet, hogy sokaknál megjelenik a hajhullás, mint tünet. Érdemes ilyenkor minél előbb feltölteni a vitamin- és ásványianyag-háztartásunkat.

Hajhullás, ami szinte mindenkit érinthet

A súlyos betegségek nemtől, kortól függetlenül okozhatnak hajhullást, ilyen lehet a nagy fokú gyulladás vagy a daganat, és ezek kezelésére használt erős gyógyszerek mellékhatása is.

A stressz szintén okozhat kellemetlenségeket az ember szervezetében. Sokszor üzen a testünk, hogy valami nincs rendben, ilyenkor változtatni kell az életmódon, különben visszafordíthatatlan következmények jelentkezhetnek.

Az egészségtelen életmód miatt bekövetkezett problémák is lehetnek gyakran a hajhullás kiváltó okai. Ide sorolhatjuk a nem megfelelő étrendet, vagy a sportolás hiánya miatt fellépő egészségügyi kockázatokat.

A nem megfelelő kozmetikumok használatával sajnos szintén károkat tudunk okozni a hajunk, bőrünk számára. Ilyenkor előfordulhat, hogy a test hajhullással válaszol. Ilyen lehet egy hajfesték, vagy túlzott zselé, hajlakk használata is.

Ha hajhullásról van szó, ne hagyjuk ki az évszakváltást sem, ami az emberi élet természetes velejárója. Különös odafigyelést igénylő évszakok a tavasz és az ősz.

Hármas hatás a hajhullás megelőzésére és kezelésére

A hajhullás kezelését érdemes minden oldalról megtámogatni. Ezért egyaránt javasolt a belső és a külső védelem. Belsőleg jótékony lehet a haj- és körömerősítő készítmények, komplex vitaminok kúraszerű alkalmazása. Külsőleg érdemes használni a hajhullás ellen kifejlesztett samponok és hajszeszek kombinációját.

  1. Samponok

Herbária Bánfi sampon

A legendás Bánfi sampon olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak a hajra. Hajhullást csökkentő és hajnövekedést serkentő hatását klinikai tesztek bizonyítják.

Himalaya Herbals hajhullás elleni sampon

A természetes összetevőket tartalmazó sampon táplálja a hajgyökereket és erősíti a gyenge hajszálakat. Ezenkívül csökkenti a hajtöredezés miatti hajhullást, kondicionálja a hajat.

  1. Hajszeszek

Varga cseppek

A Varga hajerősítő cseppek természetes eredetű hatóanyagokat tartalmaznak, így táplálják, regenerálják a hajszálakat. Élénkítik a fejbőr egészséges folyamatait, valamint erősítik ellenálló képességét.

HERBA VITA hajszesz hajhullásra

A hajszesz főbb összetevői: árnika, bojtorján, orvosi zsálya, vízitorma, borostyán, erdei fenyő, csalán, sarkantyúvirág-kivonat. Ezekkel fokozza a fejbőr vérellátását és erősíti a hajhagymákat. Parabén-, illatanyag- és színezőanyag-mentes.

  1. Vitaminok, étrend-kiegészítők

Hush & Hush DeeplyRooted

Klinikailag igazoltan hatásos hajnövekedést elősegítő táplálék-kiegészítő, melynek kulcsfontosságú összetevői a hajritkulás és a hajhullás megelőzésében támogatják a szervezetet.

Tricovel

A haj normál állapotának fenntartására kifejlesztett étrend-kiegészítő tabletta. Olyan lényeges tápanyagokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, így jótékonyan hatnak a hajhullás kezelése esetén.

Mindezeket megtalálja az Internetpatika kínálatában! További hajhullás elleni készítményeket talál webáruházban. Nézze meg a webshop kínálatát!

Kínai zöld tea a fogyásért

Kínai zöld tea a fogyásért

Mivel etesd a cicád? Házi készítésű eleség vagy kész macskaeledel?

Mivel etesd a cicád? Házi készítésű eleség vagy kész macskaeledel?