in

Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!

Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!
Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!

Tovább bővült a K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak száma. Országszerte 38 város 49 kórházának kis betegeit gyógyítsa mesékkel az önkéntes meseolvasók segítségével.  Az októbertől decemberig tartó időszakban ezúttal 139 meseórából választhatnak a mesedoktorok.

A K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak listája ezúttal egy gyulai, egy győri, egy szegedi, egy zalaegerszegi és egy budapesti intézménnyel bővült. Így már 34 vidéki és 15 budapesti kórház, azaz nagyjából minden harmadik hazai gyermekegészségügyi intézet várja az új és a már gyakorlott meseolvasókat az őszi-téli időszakban is, hogy egy-egy mesével megtörjék a kórházi lét monotonitását, és gyógyítsa, elrepítse a kis betegeket a mese varázslatos világába. A meseolvasásra bárki könnyedén jelentkezhet a khgyogyvarazs.hu weboldalon keresztül, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen.

„Ebben az időszakban, amikor beköszönt a hűvösebb idő, megnő a kórházakba kerülő gyermekek száma. Ugyan a meseolvasások minden évszakban nagy népszerűségnek örvendenek, a most beköszönő sötét, borús napokon a szokásosnál is jobban jöhet egy-egy szívet melengető mese” – mondta el Horváth Magyary Nóra a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Gyógyítsa mesével a beteg gyerekeket!


A K&H gyógyvarázs programról:

A K&H ügyfeleinek okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal. Ezzel a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség területén erősít. Az egészség ernyője alatt a gyermekegészségügy kiemelt jelentőségű. Ennek okán a K&H Csoport 2004 óta műszerbeszerzési pályázattal támogatja a kórházak és a mentőállomások munkáját. A kezdetben kizárólag a gyermekek testi gyógyulását támogató K&H gyógyvarázs program 2014-től kiegészült a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programmal annak érdekében, hogy hozzájáruljon a gyermekek lelki épségének fenntartásához is. Eddig közel 12 000 meseolvasás valósult meg. Résztvevői közül 20% visszatérő meseolvasó. Aki nem tud személyes elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a kisbetegeknek, annak 2015 óta lehetősége van a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül mesét küldeni, mely 40 kórház gyermekéhez jut el.

Szívünk ügye az egészség

Szívünk ügye az egészség

Vénakereső a megoldás? Mi van a bőrünk alatt?

Vénakereső a megoldás? Mi van a bőrünk alatt?