in

EKG önellenőrzés otthon?

Az EKG berendezések nem egyszerű számadatokat szolgáltatnak, mint egy vércukor vagy vérnyomásmérő készülék, hanem bonyolult görbéket a szív működéséről.


Mivel a görbék kiértékelését csak szakember (orvos) tudja elvégezni, ezért otthoni önellenőrzésre használható EKG készüléket látszólag lehetetlen készíteni.

Egy hazai cég, a Docinfo Kft. mégis megoldotta a gordiuszi csomót, és olyan EKG-berendezést készített, amely kimondottan otthoni használatra készült.

A Cardy kisméretű, intelligens készülék, amely igen egyszerűen működik. A mérést a készülék kijelzőjén megjelenő üzenetek segítik. A használatához csupán 6 öntapadó elektródát kell felsőtestünkön elhelyezni. A felvétel ezután egyetlen gombnyomással elindítható. A készülék ellenőrzi az elektródák sorrendjét, a görbék minőségét, majd analizálja azokat.

Első használatnál egy alap (referencia) EKG mérést kell végezni a Cardyval saját otthonunkban, vagy orvosunk rendelőjében. Ezt a készülék egy külön memóriahelyen tárolja. A további méréseknél a diagnózist összehasonlítja az alap (referencia) görbékkel.

Az eltérések alapján a Cardy háromféle döntést hozhat (Nincs változás; Kis változás; Van változás), amelyet kijelzőjén azonnal meg is jelenít.

Ha változás mutatkozik, érdemes felkeresnünk orvosunkat, aki a Cardyban tárolt görbéket – 24 memóriahellyel rendelkezik a készülék – áttölti a számítógépére, és az EKG-leletet kinyomtatja.

PC-vel összekapcsolva a Cardy úgy működik, mint egy hagyományos labor EKG-készülék: 12-elvezetéses görbék monitorozhatók, analizálhatók, tárolhatók és kinyomtathatók.

A készülék megfizethető árú, nagy előnye, hogy nem igényel telefonos kapcsolatot, és nincs járulékos költsége. Lehetőség van családi használatra, ebben az esetben két felhasználó adatait elkülönülten tudja kezelni.

További információ: www.cardy.hu

Mi az a hospice palliatív ellátás?

Philips sajtóinformációk