in

Philips sajtóinformációk

A Philips Healthcare szektor elmúlt évi fontosabb üzembe helyezései


Az Achieva 1,5 T a nagy térerejű MR berendezések legújabb generációjának tagja, mely kívül-belül egyaránt át lett tervezve, hogy egy új világot nyisson az MR vizsgálatok terén. A Philips által kifejlesztett Freedom technológia alkalmazásával növelhető a működési hatékonyság, a testre szabható és sokoldalú kezelőfelület pedig nagyfokú szabadságot biztosít a megfelelő munkafolyamat kialakításában, a kívánt klinikai vizsgálatok elvégzésében és a vizsgálati eredmények optimális megjelenítésében. Eredményként bármely vizsgálat, a neurológiaitól a muscolosceletálison és hasi képalkotáson keresztül, a funkcionális és kardiológiai, kontrasztanyagos angiográfiás és spektroszkópiás vizsgálatokig rendkívül gyorsan elvégezhető. Átlagos diagnosztikai képességei mellett kardiológiai opciót is tartalmaz a készülék

Digital Diagnost VM Digitális Röntgen berendezés

  • Békéscsaba, Réthy Pál Kórház
    Markusovszky Kórház, Szombathely

A Philips direkt digitális röntgenfelvételi berendezése a napjainkban rendelkezésre álló legkorszerűbb képalkotó rendszerrel biztosítja a legmagasabb diagnosztikai hatékonyságot, a pácienseket érő lehető legkisebb röntgensugár terhelés mellett. A berendezéssel előállított digitális röntgenfelvételek egyedülálló képminőségének köszönhetően minden eddiginél apróbb részletek, kóros elváltozások is láthatóvá tehetők, így pontosabb diagnózisok felállítására, illetve egyes betegségek korai stádiumban történő felismerésére nyílik lehetőség. A filmmentes, digitalizált eljárásból adódóan számos idő és költségigényes technológiai munkafázis elhagyható, nincsenek elrontott vagy rosszul sikerült felvételek. Az egészségügyi intézménynek így lehetősége nyílik optimalizált radiológiai munkafolyamatok kialakítására.

Duo Diagnost  (Free Arm Systems)

·         Dunaújváros, Szent Pantaleon Kórház

·         Budapest, Egészségmenedzser Szolgáltató Kft

A Duo Diagnost berendezés a piacon egyedülálló flexibilitással alkalmazható mind átvilágító, mind pedig teljes értékű felvételi munkahelyként (mivel a cső kifordítható, nincs szükség második röntgen-csőre csupán egy  fali Bucky egység telepítése elegendő), rendkívül kompakt helyigényű, emellett nagy páciens forgalom mellett is nagy megbízhatósággal üzemeltethető.

Bucky Diagnost

·         Békéscsaba, Réthy Pál Kórház

Hagyományos röntgenfelvételi munkaállomás

Mammo Diagnost

·         Hódmezővásárhely, Kórház

·         Budapest, Egészségmenedzser Szolgáltató Kft

Mammográfiás rendszer szűrésre és diagnosztizálásra

 

Practix 160 (Multiradiography System)

* SOTE I.számú Sebészeti Klinika

* SOTE Neurológiai Klinika

Mobil röntgen betegágy melletti felvételek készítésére, nagyfokú mobilitást biztosít.

 

Mobil C karos képerősítők sebészeti alkalmazásra:

BV Pulsera

·         Miskolc, Megyei Kórház

A BV Pulsera kardiovaszkuláris képerősítő berendezés

A mobil C-karos digitális képerősítő rendszer különálló monitorkocsival kiváló manőverezési lehetőséget és egyedülálló képminőséget biztosít, mely tartalmazza a fejlett digitális technikát, általános sebészeti és intervenciós beavatkozásokhoz.

A BV Pulsera ergonómikusan, a műtői felhasználásra lett tervezve és rendelkezik minden sugárdózis csökkentő berendezéssel.

BV Libra 9”

·         Szolnok, Hetényi Géza Kórház

BV Libra kompakt C-íves sebészeti  röntgen képerősítő berendezés, kormányozható és fékezhető gördíthető állványon.

 

BV Endura 9”

·         Debrecen, Kenézy Kórház

A BV Endura egy sokoldalú, könnyen működtethető és nagyon megbízható mobil fluoroszkópiás rendszer rutin és vascularis vizsgálatokhoz. A rendszer egy C-íves adatgyűjtő állványból és egy mobil, 2 LCD monitoros képek feldolgozására, újranézésére, archiválására és megtekintésére szolgáló képnéző kocsiból áll.

A dedikált intervenciós jellemzők és a kiváló képminőség lehetővé teszik a kevésbé invazív eljárásokat.

Bárhová bevihető – sebészeti osztály, intenzív , és sürgősségi osztály- és minden rutin és speciális eljárás elvégezhető vele kiváló képminőséggel és alacsony dózis mellet.

Egyszerű használata és előnyös külső megjelenése lehetővé teszi nagyszámú rutin vizsgálat könnyed és hatékony elvégzését.

Ezzel a sokoldalú rendszerrel bárhol megjelenhet, ahol szükség lehet rá – sebészet, intenzív osztály és sürgősségi betegellátás, és elvégezheti vele az összes rutin illetve speciális vizsgálatait kiváló képminőségét kamatoztatva a lehető legkisebb dózis alkalmazása mellett.

 

A fenti kiemelt projectek mellett egy további foszforlemezes kiolvasó PCR Elevea S és számos ultrahang került átadásra.

A Philips orvosi műszereit és berendezéseit a legfejlettebb technológia, az emberközpontú design és a lehető legegyszerűbb használat jellemzi, mely tulajdonságok előnyeit orvos és páciens egyaránt tapasztalhatja. Mindezeknek köszönhetően a diagnosztikai folyamatok pontosabbá, az egészségügyi dolgozók számára kényelmesebbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá válnak, míg a beteg számára ez kevésbé kellemetlen vizsgálatokat, kisebb sugárterhelést, esetleges betegségének korai felismerését, s így kezelésének mielőbbi megkezdését és minél hatékonyabb lefolytatását jelenti.

További információ:

Dr. Erőss György

Igazgató

Philips Magyarország

Egészségügyi szektor

Tel: +36 1 382 1725

E-mail: gyorgy.eross@philips.com

A Royal Philips Electronics

A hollandiai Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) egy egészségügyi és well-being vállalat, amely az emberek életminőségének javítására összpontosít a legújabb innovációk időszerű alkalmazásával. A világ egyik vezető vállalataként az egészségügy, az életstílus és a világítástechnika területén, a Philips a technológiát és designt ötvözi emberközpontú megoldásokba a fogyasztói igények és a “sense and simplicity” márkaígéret alapján. A hollandiai székhelyű Philips körülbelül 128.000 főt alkalmaz a világ több mint 60 országában. A 2007-ben 27 milliárd eurós forgalmat elérő cég piacvezető pozíciót tölt be a szív-, és az akut betegellátás, az otthoni egészségügy, az energiahatékony világítástechnikai megoldások és új alkalmazások, illetve a személyes jó közérzethez kapcsolódó életstílus termékek területén, melyen belül erős vezető pozícióval rendelkezik a síkképernyős televíziók, a férfi borotválkozás és szőrtelenítés, a hordozható szórakoztató elektronika illetve a szájápolás terén. A Philips hírei a www.philips.com/newscenter internetoldalon találhatóak meg.

EKG önellenőrzés otthon?

Diagnózis a test sav-bázis helyzete alapján