in

Autótisztítás mikroszálas kendőkkel

Autótisztítás mikroszálas kendőkkel
Autótisztítás mikroszálas kendőkkel

Talán meglepő, de a szépség és az egészség nem csupán az embereknél fontos.

Kicsit átvitt értelemben a járműveknél is jó, ha figyelünk rá. Nem árt, ha igyekszünk megóvni azokat a belső-és külső negatív hatásoktól. Hiszen ha motorikusan és esztétikailag is rendben van az autónk, akkor várhatóan még hosszú évekig nem hagy bennünket cserben.

A szervizelés kérdéskörét mindenki jól ismeri, akinek van valamilyen járgánya. Gépjárművek esetében az olaj-, pollenszűrő cseréje és a klímatisztítás az alap. De emellett persze számos egyéb, kilométerhez és használtsági fokhoz kapcsoló feladat is felmerül bizonyos időközönként. Azonban a külső karbantartásra már kevesebb figyelmet szoktunk fordítani, pedig éppoly fontos! Cikkünkben most ezt vesszük górcső alá kicsit.

A mikroszálas kendőkről

Minden autótisztítási fázishoz megtaláljuk a megfelelő mikroszálas kendőt a POLIRTECH.HU oldalán. Legyen az szárazolás, finishelés, waxolás, polírozás vagy épp belső ápolás – mindnek megvan a maga eszköze.

Nem is tudjuk sokszor, hogy hányféle verziója van a mikroszálas törlőknek! Ennek oka leginkább az, hogy első körben a szupermarketek polcain keresgélünk. Itt pedig a méretben lehet maximum különbség, a felhasználási mód szerinti differencia általában nem jelentkező.

Pedig minden egyes autóápolási fázishoz más kendő tartozik. Nem mindegy, hogy mennyire puha, mekkora a mikroszálak sűrűsége, és az sem, hogy mennyi vizet tud magába szívni. Ezeket az információkat általában a törlők adatlapján mind megtaláljuk.

Polírozás és szárazolás

A szemléltetés kedvéért nézzünk két példát arra, hogy melyik kendő miért az adott célra használható leginkább.

Tegyük fel, hogy egy polírozó kendőt keresünk! Erre a feladatra biztosan nem fog megfelelni egy általános termék. Fontos ugyanis, hogy nagyobb mennyiségű poliamidot tartalmazzon, hogy jobban vonzza a port és egyéb szennyeződéseket. De a kendő széle is befolyásoló tényező lehet. A lézervágott típusok kevésbé karcolnak.

A szárazolásnál pedig a nedvszívó képesség lényeges. Ezek a törlők csavart szálakból épülnek fel, nincs szegélyük sem, így csík- és szöszmentesen megszárítható velük bármely felület. Kényesebb lakkokhoz is bátran használhatjuk ezeket!

Márka és ár

Ahogy az az élet minden területére igaz, úgy a mikroszálas kendőknél is a márka általában meghatározza az árat. A magasabb árfekvés pedig a legtöbb esetben jobb minőséget is jelent. Vagyis egy név nélküli termék, ami nem is kifejezetten autóápolásra lett tervezve és gyártva, nem biztos, hogy megfelelően tud teljesíteni. Amellett, hogy hamarabb elkopik, még akár karcolhat is a szálak durvasága miatt. Érdemes kicsit többet szánni rá, és megfizetni a minőséget!

Léteznek több darabot tartalmazó csomagok is, ezek általában kicsit alacsonyabb áron is elérhetők, mint akkor, ha egyenként vásárolunk.

Láthatjuk a fentiek alapján, hogy hányféle mikroszálas kendő létezik a különböző céloknak megfelelően. Válasszunk minőségi termékeket az adott feladathoz, és nem fogunk csalódni! Ezzel sokat tehetünk autónk szépségéért.

Kiből válhat jó pilates oktató?

Kiből válhat jó pilates oktató?

Több lehetőségünk is van, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni

Több lehetőségünk is van, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni