in

Kiből válhat jó pilates oktató?

Kiből válhat jó pilates oktató?
Kiből válhat jó pilates oktató?

Sokan szerették meg az utóbbi években a pilatest, egyre többen oktatják. De vajon mindenki alkalmas arra, hogy pilates oktató legyen? Most kiderül!

A pilates egy olyan mozgásforma amelyet szinte bárki végezhet, még  sérülések után is.

Olyan hatékony, hogy nagy változást hozhat az életébe azoknak, akik addig nem igazán mozogtak vagy ülő munkát végeztek. Éppen ezért is van jó híre a pilatesezők körében ennek a mozgásformának.

Azok, akik igazán szeretik és rájöttek a pozitív hatásaira többször előfordul, hogy azt tervezik oktatók szeretnének lenni. Azonban oktatóvá válni nem mindenkinek való. Nem csak a mozgás számít ebben az esetben sem, hiszen emberekkel kell bánni, bevezetni őket a pilates rejtelmeibe. Miután többeknek megfordul a fejében ez a tevékenység, fő kérdésük, hogy hogyan lehetek pilates tréner?

Melyek a legfontosabb feltételei annak, hogy oktatóvá válhassunk?

Van pár olyan tulajdonság, ami nem árt ahhoz, hogy valaki jó oktató legyen.

●    Személyiség

Az a legjobb ha olyan a személyiségünk, hogy tudunk együtt dolgozni más emberekkel. Oktatóként az alkalmazkodóképesség, az empátia, a kommunikációs készségek és a másik motiválni tudása a legfontosabbak tulajdonságok, mivel bensőséges, csendesebb közegben zajlanak az órák.

●    A tanítás szeretete

Amikor a pilatest kezdjük oktatni a harmonikus és egészséges életre kell inspirálni az embereket, hiszen nem csak a mozgást kell bemutatni, hanem lelkesedéssel kell átadni az információkat.

●    A tanulás szeretete

Az életünk folyamatosan és egyre gyorsabban változik, a pár évvel ezelőtti tanítások egy része már nem aktuális, más dolgok lépnek a helyükbe. Éppen ezért van az, hogy jó, ha nyitottak vagyunk a folyamatosan megújuló eredmények felülírására és az újak megtanulására.

Természetesen tanulni kell az anatómiát, az izmok és ízületek működéséről, az ergonómiáról, a különböző élethelyzetekről, hiszen ezek mind befolyásolják a testtartásunkat és a képességeinket. Lesznek olyan esetek, amikor utána kell nézni bizonyos eseteknek, hogy mi legyen a legjobb megoldás az edzésre járónak.

●    A mozgás szeretete

Ahhoz, hogy oktatói képzést elkezdjük, edzenünk kell, meg kell ismerni és megszeretni a pilates gyakorlatait. A személyes megélés nélkül nem lehet oktatóvá válni.

●    A felelősség vállalása

Amikor oktatóként kezdünk dolgozni tudnunk kell, hogy a vendégek a mi mozdulatainkat követik és ez a biztonságuk érdekében is fontos, hogy hogyan csinálják. Ezen kívül nekünk kell megismerni az egészségügyi problémáikat, hogy az edzést biztonságosan végezzék és tudnunk kell, hogy vannak-e az edzésnek fizikai korlátai.

A pilates képzéshez szükségünk van egy alap fitnesz vagy gyógytornász végzettségre, hogy elkezdhessük a pilates oktató képzést. A képzés elvégzése után nemcsak főállásban hanem részmunkaként vagy vegyesen is lehet oktatni a pilatest, sőt akár hétvégén workshop formájában is.

Összegezve

Szinte bárkiből lehet pilates oktató aki szereti az embereket, szeret tanulni és tanítani, szeret mozogni, főként a pilatest és fel tudja vállalni a felelősséget az edzésre járókért.

Hogyan zajlik a bölcsességfog eltávolítása?

Hogyan zajlik a bölcsességfog eltávolítása?

Autótisztítás mikroszálas kendőkkel

Autótisztítás mikroszálas kendőkkel