in

Accu-Chek

humorral a cukorbetegség ellen

Accu-Chek - humorral a cukorbetegség ellen
Accu-Chek - humorral a cukorbetegség ellen

A cukorbetegség mára az egész világot érintő népbetegséggé vált. Korai stádiumában szinte nem is produkál tüneteket, sokszor csak akkor ismerjük fel, hogy baj van, amikor már kialakultak a szövődmények.

A Roche Magyarország Kft. legújabb reklámfilmjében, Herendi Gáborral közreműködve a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A film amellett, hogy edukatív tartalommal bír humoros köntösben, Faragó András “Topy-val” meséli el a legfontosabb tudnivalókat.

Herendi Gábor neve mára már nem csupán filmes berkekben, de mindenki számára ismerősen csenghet a Valami Amerika filmtrilógiának köszönhetően, valamint számos reklámfilm is az ő nevéhez köthető.

A rendező elmesélte, hogy a humor fontos eleme az Accu-Chek reklámfilmnek, de csak pont annyira, hogy az edukáció ne szenvedjen csorbát.

Szerinte a humor nagyon jó húzóereje lehet egy fontos üzenetnek.

A korábbi közös munkakapcsolaton kívül azonban nem véletlenül sodorta össze a szél Faragó András “Topy-t” és Herendi Gábort ebben a reklámfilmben.

Topy-nál 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak 2-es típusú cukorbetegséget, ami miatt azonnal változtatni kellett az életmódján.

“Komoly odafigyelést igényelt, hogy karbantartsam a vércukorszintem. Először inzulint adagoltam, ezt követően sikerült gyógyszerrel is kordában tartani a vércukorszintemet”

– mesélte Topy. Érdekességként azt is elárulta, hogy ha annak idején többet tudott volna azokról az intő jelekről, amik nála is megjelentek (nem gyógyuló apró sebek, nagy mennyiségű folyadékbevitel, hirtelen fogyás ugyanolyan étkezési szokások mellett), akkor hamarabb fordult volna orvoshoz.

Herendi Gábort sem kerülte el a cukorbetegség témaköre, ugyanis azon túl, hogy fogorvos hallgatóként már az egyetemi oktatás részeként is tanult róla, időközben egy enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála.

Elmondása szerint náluk ez “családi hagyomány”, ugyanis édesanyja, édesapja, valamint már a bátyja is cukorbeteg. Herendi számára is fontos a megelőzés, így elárulta, hogy igyekszik a rohanó és felgyorsult világban is egészségesen táplálkozni, valamint messziről kerüli a cukorfogyasztást.

A Roche Diabétesz Üzletág kisfilmje a rendszeres vércukormérés fontosságára hívja fel a figyelmet. Rendszeres vércukorellenőrzés mellett megelőzhetővé válik a súlyos szövődmények kialakulása, valamint jól kontrollálható és kézben tartható a betegség.

A filmet és az azt beharangozó, film trailer stílusú teaser videót a PopGroup Reklámügynökség készítette.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

 

 

 

Masticha: természetes megoldás a gyomor betegségeire

Természetes megoldás a gyomor betegségeire

Az ellaposodott szeretkezésről szól a világhírű párterapeuta könyve

Az ellaposodott szeretkezésről szól a világhírű párterapeuta könyve