in

A lufik elengedhetetlen kellékei a partiknak

A lufik elengedhetetlen kellékei a partiknak
A lufik elengedhetetlen kellékei a partiknak

Babaváró? Születésnap? Esküvő? Lánybúcsú? A lufik elengedhetetlen kellékei a partiknak, hiszen a segítségükkel vidámabbá tehető a rendezvény.

Feldobható és különlegessé varázsolható a segítségükkel bármilyen alkalom, sőt csupán ezzel is lehet díszíteni a helyszínt. A lufikból készült kompozíciók garantáltan mindenkit lenyűgöznek…

Érdekességek a lufiról

Az első gumiból készült lufi – mint amilyeneket a DekorPlaza.hu is kínál – 1824-ben készült el. Először hidrogénnel töltötték, később változott a töltőanyag héliumra. 1825-ben azok a készletek is megjelentek, melyekkel otthoni körülmények között is lehetett lufit fújni. Később változtak a formák, sőt a technológia továbbfejlesztett változatát harcászati célokra is alkalmazták.

Az, hogy mennyi a héliumos lufi lebegési ideje, függ a mérettől és az anyagtól. A normál méretű változatok (28 cm-es) a melegebb hónapokban 2-3 napig bírják, míg a hidegebb napokon, szobahőmérsékleten 4-5 napig. A fólia lufik 2-3 hétig bírják, míg a bubbles lufik akár egy hónapig is.

Annak érdekében, hogy valóban sokáig gyönyörködhessünk bennük, érdemes őket szobahőmérsékleten tartani, ugyanis sem a hideg, sem pedig a meleg nem kedvez nekik. Továbbá arra is ügyelni kell, hogy ne maradjanak sokáig az autóban, maximum csak az utazás idejére. Ezeket a tanácsokat mindenképpen érdemes betartani.

Mikor érdemes léggömbszállító zsákot használni?

Ha több lufit kell szállítani a rendezvény helyszínére, akkor azokat mindenképpen érdemes léggömbszállító zsákba helyezni, hiszen az egyben tartja őket. Így garantáltan nem fognak elszállni.

Ha leeresztett a lufi, akkor pedig újra lehet fújni, de nem minden változatot. A fólia anyagú lufik azok, melyek újratölthetőek, azonban ezek sem minden esetben. Elengedhetetlen, hogy ne legyen túlzottan kopott és sérült felülete. Ha sérült változatot fújnak újra, az biztosan hamar le fog újra engedni.

Nem lehet minden lufit héliummal felfújni, hiszen a kicsik nem lebegnek

A méretválaszték rendkívül széles a boltokban, hiszen a legkisebbektől kezdve, egészen a 2,5 méter átmérőjű változatokig találhatóak különleges darabok. További fontos információ, hogy nem lehet minden lufit héliummal felfújni, hiszen a kicsik nem lebegnek, vagy nem sokáig. Fontos, hogy legalább 28 cm-es legyen az adott lufi, hogy valóban tartós legyen az eredmény, és lebegjen.

Ha rendszeresen szükség van héliumos lufira, akkor érdemes beszerezni egy héliumpalackot, mellyel egyszerűen és kényelmesen, otthoni körülmények között is felfújhatóak a lufik. Ez szintén beszerezhető a DekorPlaza.hu oldalán.

Ma már nemcsak hagyományos változatok kaphatóak, hanem az üzletek széles választékaiban vannak deko, számos, héliumos, négyzetes, pöttyös, feliratos és állatos darabok egyaránt. Ráadásul a lufik a szivárvány minden színében pompáznak.

Érdemes minden rendezvényt különlegessé varázsolni lufikból készült kompozíciókkal. A siker biztosan nem marad el a vendégek körében.

Légtalpas cipő: ez az igazi kényelem!

Légtalpas cipő: ez az igazi kényelem!

Hogyan lehet egyszerűbb a tűzifa hasogatása?

Hogyan lehet egyszerűbb a tűzifa hasogatása?