in

Vérellátó akciók

Vérellátó: növelni kell a véradók számát
Vérellátó: növelni kell a véradók számát

405 ezer egységnyi vért adtak 2015-ben a véradók Magyarországon. Ez sajnos éppen csak fedezi a kórházak igényét, ami már eleve nem ideális állapot.

Az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője, Jákó Kinga egy mai TV műsorban jelezte, hogy növelni kellene a véradók számát. A 405 ezer egységgel szemben a megnyugtató mennyiség 415 ezer lenne, ami nem egy elérhetetlen mennyiség, hiszen volt már olyan év, amikor a vérellátó nyilvántartása szerint 419 ezer egység vér gyűlt össze az adott évben. Éppen ezért különböző akciókkal kívánják véradásra ösztönözni az embereket.

A vérellátó egy érdekes tavalyi adventi kezdeményezése sikeres volt. Az akció keretében minden véradóra egyenként kötöttek biztosítást. A lényege az volt, hogy amennyiben az így biztosított véradó balesetet szenved a következő évben, akkor “kórházi napidíjban” részesülnek. Ez a kezdeményezés több mint 3100 új véradót eredményezett, ami kifejezetten sikeresnek mondható. Ezt és más hasonló gyakorlatot a jövőben is érdemes lesz használni új véradók szerzésére, a “meglévők” ösztönzésére.

Vérellátó: növelni kell a véradók számát

Teljesen el tudják tüntetni a HIV-vírust az emberi szervezetből

Teljesen el tudják tüntetni a HIV vírust az emberi szervezetből

Genetikai diagnózis ritka betegségben szenvedő gyerekeknél

Genetikai diagnózis ritka betegségben szenvedő gyerekeknél