in

Újraélesztőpontok a nagyobb Auchan áruházakban

Újraélesztőpontok a nagyobb Auchan áruházakban
Újraélesztőpontok a nagyobb Auchan áruházakban

Most volt az újraélesztés világnapja, és ebből az alkalomból az Auchan  szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a vállalat nagyobb áruházai egyben újraélesztőpontok is.

Valamennyi hipermarketben, szuperstoreban és logisztikai központban vannak defibrillátorok, amelyeket a biztonsági szolgálat minden tagjától el lehet kérni. A biztonsági és külsős őrök az eszköz szakszerű használatában is tudnak segíteni, mivel erre vonatkozóan rendszeresen képzésben részesülnek.

Eddig nyolc esetben mentettek már velük életet.

2013 óta elérhetők az Auchan valamennyi áruházában azok a félautomata defibrillátorok, amelyekhez szükség esetén bárki hozzáférhet. Az eszközök hangutasítással irányítják a kezelőt, ezért használatuk egyszerű és könnyen követhető.

Ugyanakkor az áruházlánc évente oktatásban részesíti a biztonsági szolgálat minden tagját, valamint a külsős őrök és a munkatársak is részt vesznek az újraélesztő tanfolyamokon. Ezért tőlük is kérhetünk szakszerű segítséget.

A szív újraindítását végző készülékek, amelyek minden áruház butiksorának megjelölt részén találhatók, eddig már nyolc ember életét mentették meg.

A hirtelen bekövetkező balesetek miatt is fontos, hogy minél többen tudjanak róla, hogy az áruházlánc hipermarketjei újraélesztőpontok is egyben.

Az eszközök természetesen akkor is igénybe vehetők, ha valaki a közelben kerül életveszélyes helyzetbe. Természetesen nem szükséges hozzá az áruházban tartózkodni vagy vásárolni.

Az Országos Mentőszolgálat és a SzívCity Önkéntesek segítségével létrehozott országos adatbázisában körülbelül 1400 Automata Életmentő Defibrillátort (AED) rögzítettek, beleértve az Auchan áruházakban találhatókat is.

Az alkalmazást mindenképpen érdemes letöltenünk, hogy tudjuk, hol találjuk meg a legközelebbi eszközt, amivel akár életet is menthetünk.

Újraélesztőpontok a nagyobb Auchan áruházakban

PregHello: Új magyar app már 20 ezer kismamánál

Új magyar app már 20 ezer kismamánál

Gyógyszer nélkül is kezelhető a gyerekek figyelemzavara

Gyógyszer nélkül is kezelhető a gyerekek figyelemzavara