in

Újraélesztés: Rekordnézettség és kulisszatitkok

Újraélesztés: Rekordnézettség és kulisszatitkok
Újraélesztés: Rekordnézettség és kulisszatitkok

Több mint 1 millióan látták már az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési kisfilmjét!

Két és fél hónapja debütált az Országos Mentőszolgálat Alapítvány „Tartsd életben!” kampányfilmje, a laikus újraélesztési ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése céljából. A figyelemfelkeltő szpot nézettsége rekordokat döntöget, hiszen elindulása óta a videómegosztó és közösségi csatornákon már több mint 1200000-en látták. A “Tartsd életben!” így mostanra minden idők legnagyobb internetes nézettséget elérő magyar társadalmi célú kisfilmje lett.

A British Heart Foundation azonos célból készült, 2011-es kampányfilmjén alapuló magyar változat az angol és a magyar alapítvány egyeztetéseit követően azért jött létre, hogy a humor és egy ismert dallam, a Stayin’ Alive segítségével Magyarországon is széles körben tegye ismertté a kizárólag a mellkas nyomásával történő, laikus újraélesztés legfontosabb lépéseit.

Dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke szerint csak titokban álmodtak ilyen fogadtatásról: „bíztunk benne, hogy sokakhoz eljut az üzenetünk, és szeretni fogják a filmünket, de hogy ennyien? Nagyon örülünk a rekordnézettségnek és a sok-sok pozitív visszajelzésnek, ígérem, folytatjuk!”

A cél változatlan: minél többekben tudatosítani, hogy csak a mellkas nyomásával is menthetünk életet!

Sokan nincsenek tisztában azzal,hogy létezik, és mit is jelent a laikus újraélesztés.A mellkas másodpercenként kb. kétszeri, erős, 5-6 cm mélyre történő nyomásával ugyanúgy életet lehet menteni.„Ez egy teljesen elfogadott, csak még nem elterjedt módszer. Az emeltebb szintű, eszközös lélegeztetésre is képes segítség megérkezéséig így életben tudjuk tartania bajbajutottat.”–foglalja össze még egyszer a legfontosabbakat dr. Czakler Éva.

A Valami Amerika 2 népszerű színészeivel, Herendi Gábor rendezésében forgatott „maffiózós kisfilm” forgatásáról készült, az alapítvány weboldalán mostantól elérhető werkfilmből az érdeklődők további kulisszatitkokat és érdekességeket is megtudhatnak.

További infó az újraélesztésre vonatkozó irányelvekről ide kattintva!

Újraélesztés: Rekordnézettség és kulisszatitkok

Mentőállomás fejlesztés a Tisza-tó térségében

Mentőállomás fejlesztés a Tisza-tó térségében

MRSA-fertőzés

MRSA-fertőzés! Hogyan kerüld el?!