in

Sharing Expertise az Óbudai Egyetemen

Sharing Expertise
Sharing Expertise

A B. Braun az új Biomatika Intézet együttműködő partnere. Az erről szóló megállapodást tegnap, az Óbudai Egyetemen megrendezett egyetemi napon, ünnepélyes keretek között írták alá a felek. Az együttműködés célja a gyakorlatorientált oktatás erősítése, és olyan képzettségek megszerzésének támogatása az orvosi informatika terén, amelyekre az egyetemistáknak szüksége lesz az iparban.

A B. Braun mottója, a „Sharing Expertise” egy ígéret, hogy a vállalat megosztja tudását valamint az egészségügy terén szerzett tapasztalatát, és ezeket az egészségügy szolgálatába állítja. A világ egyik vezető egészségügyi vállalkozásaként a cég kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjának oktatására és fejlesztésére, valamint az innovatív tanulási folyamatok elősegítésére. A B. Braun hazai fejlesztési divíziója 2013 óta együttműködik az Óbudai Egyetemmel, és az Orvosi készülékek gyártmányfejlesztése tantárgy oktatásával részt vesz a hallgatók képzésében.

A cég és az egyetem együttműködése az új Biomatika Intézettel kötött megállapodás révén most új szintre emelkedett, egy olyan komplex gyakorlatorientált oktatási programot kínálva a hallgatóknak, amely lehetővé teszi, hogy a diákok az orvosi eszközök fejlesztésénél és gyártásánál használható tudás birtokában lépjenek a munkaerőpiacra, miután már csak specializált oktatásuk szükséges. Ehhez a B. Braun saját ipari tudásával és tapasztalataival járul hozzá, mindezeken túl pedig ösztöndíjprogrammal és szakmai konzultációs lehetőséggel is segíti a tehetséges hallgatókat. Az ágazatban alkalmazott legújabb szoftverfejlesztési és technológiai megoldások megismertetése mellett közös kutatási programokat is indít a két fél, amelyből az egyetem tudományosan profitál, az eredmény pedig a gyakorlatban is hasznos lehet a B. Braun számára.

„Multinacionális családi vállalkozásként a B. Braun világszerte 61 országban van jelen. Ez olyan szakmai tudás és tapasztalat, amely egyedülálló forrást jelent nemcsak a hazai egészségügy, hanem az ahhoz kapcsolódó oktatás számára is. A B. Braun elkötelezett ezen tudás minél szélesebb körű megosztása mellett, olyan lehetőséget kínálva – jelen esetben az egyetemistáknak – amellyel nemcsak egyedülálló piacképes tudásra tehetnek szert, hanem hozzájárulhatnak az emberek egészségének megóvásához” – mondta el Dr. Dolgos Sándor, a B. Braun fejlesztési vezetője az együttműködés kapcsán.

Braun-cégcsoportról

A német tulajdonban lévő B. Braun-cégcsoport 1839-es alapítása óta vállal tekintélyes szerepet az egészségügy számos területén. A multinacionális, ugyanakkor családi vállalkozás napjainkban 61 országban, 54 ezer munkatárs szakértelmével kínálja szolgáltatásait és termékeit az egészségügyi ellátórendszer különböző területein.

Magyarországon a vállalatcsoportot az orvosi eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó B. Braun Medical Kft., az orvosi eszközök kereskedelmével foglalkozó B. Braun Trading Kft. és a dialízishálózatot üzemeltető B. Braun Avitum Hungary Zrt. képviseli. A három cég hazánkban közel 2000 munkatárs számára jelent biztos és kiszámítható munkahelyet, további 1000 magyar munkahely megtartása pedig közvetve kapcsolódik sikeres tevékenységükhöz. A cégcsoport 33 milliárd forintos éves árbevételével a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője.

Sharing Expertise az Óbudai Egyetemen

Fogyókúra

Mitől függ, hogy sikeres lesz-e a fogyókúra?

Rehabilitáció

Színvonalas rehabilitáció a Dél-Dunántúlon