in

Párna allergia elmagyarázva

Párna allergia
Párna allergia

Ha allergiás a poratka- vagy tollallergiára, akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy új párnát vegyen.

Az allergia hatással lehet az alvás minőségére és az általános egészségi állapotára. Előfordulhat orrfolyás, tüsszögés, valamint gyulladás a szemében és a torkában. Ezeket a tüneteket azonban könnyen csökkentheti párnaváltással.

A legjobb párnákat úgy lehet kialakítani, hogy taszítsák az allergéneket, és segítsenek elkerülni ezeket a bosszúságokat. A szintetikus anyagú párnák általában allergiabarátabbak, mint a hagyományos párnák. Emellett rendszeresen tisztíthatók és moshatók. Ha enyhe tollallergiája van, akkor műanyag huzattal védekezhet ezektől a részecskéktől.

A poratka az allergia egyik leggyakoribb kiváltója.

Az allergiások napközben ködös és tüsszögő érzést érezhetnek, éjszaka pedig nehezen alszanak. Sokan gyakran mossák lepedőiket és párnahuzataikat, hogy megakadályozzák az allergének felhalmozódását. A párnák rendszeres cseréje szintén sokat számít.

A poratka meleg és párás körülmények között fejlődik. Hogy megvédje magát ezektől az allergénektől, igyekezzen otthonában a páratartalom szintjét 50 százalék körül tartani. Az is jó ötlet, ha kinyitja az ablakokat, hogy a levegő be tudjon jutni.

A hálószobában sokféle allergén lappanghat.

Ezek közé tartozik a por, a penész és a háziállatok szőrzete. Bár ezek a legismertebbek, sok más is megtalálható. Ha lépéseket tesz az expozíció csökkentésére, elkerülheti az allergiát és javíthatja az alvását.

A poratkaallergia elkerülésének egyik módja, hogy rendszeresen mossa párnáit. A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy három-hat havonta mossa ki őket, forró vízzel és folyékony mosószerrel. Ez segít eltávolítani a poratkákat, amelyek súlyosbíthatják az allergiás tüneteket.

A por és a penész mellett a párnája más allergéneket is tartalmazhat.

Néhányat a párna töltelékei okoznak. Például a memóriahabos töltelékek egyeseknél allergiás reakciót okozhatnak. Más párnák, például a hajdina különösen problémásak lehetnek, mert sok allergént tartalmaznak.

A hipoallergén párna olyan párna, amelyet úgy terveztek, hogy távol tartsa a poratka és más allergéneket. Ez készülhet természetes vagy szintetikus anyagokból. A természetes anyagok kevésbé irritálják az allergiásokat, míg a mikroszálasak kevésbé jók.

A hipoallergén párnákat könnyű megvásárolni, és nem sokban különböznek a többi párnától. Csak ki kell választania a megfelelőt. A megfelelő párna kiválasztása kihívást jelenthet, mert olyan terméket kell találnia, amely távol tartja a poratka atkákat. Továbbá, ha allergiás, akkor más módokat is fontolóra kell vennie, hogy enyhítse allergiás tüneteit.

A szaunahasználat előnyei

A szaunahasználat előnyei

Online edzés Blankával

Online edzés Blankával