in

Pályázati felhívás a rosszindulatú daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos egyenlőtlenségek csökkentésére

Közép- és Kelet-Európára (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Oroszország) írt ki egy 150 000 dolláros pályázatot a Bristol-Myers Squibb Foundation, Inc. Benyújtási határidő: 2009. június 15.

Az egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Bristol-Myers Squibb Alapítvány független jótékonysági szervezet, amely amellett kötelezte el magát, hogy világszerte elősegítse az egészségügyi egyenlőtlenségek mérséklését.

Ezt úgy próbálja meg elérni, hogy a közösségi egészségügyi ellátás és a közösségi gondozó szolgálatok fejlesztését, valamint a betegeknek és a közösségeknek a súlyos betegségek elleni küzdelembe való bevonását célozza meg.

Az Alapítvány támogatási összegei és partnerkapcsolatai 2007 óta a daganatos betegségek Közép- és Kelet-Európában tapasztalható egyenlőtlenségeinek kezelésére irányulnak, mégpedig olyan programok keretein belül, amelyek pszichoszociális támogatásban részesítik, illetve a betegséggel kapcsolatos információkkal látják el a betegeket és a közösségeket. Ezekkel a programokkal az Alapítvány és partnerei a daganatos megbetegedések által aránytalanul nagy mértékben érintett csoportok

(többek között a szegények, az etnikai kisebbségek és a daganatkezelési szolgáltatásokhoz csak korlátozott hozzáféréssel rendelkező vidéki közösségek) számára nyújtott ellátással kapcsolatos innovációk és fenntartható fejlesztések kidolgozását, irányítását és kiértékelését végzik. Bizonyos esetekben az innováció egy új ellátási szempont, máskor pedig egy új eszköz az ellátás kiterjesztésére.

Az Alapítvány eddig Romániában, Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban nyújtott támogatást különböző projektekhez. Ez a pályázati felhívás Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban megvalósítandó projektekre vonatkozik.

Az Alapítvány két éven keresztül, legfeljebb 150 000 amerikai dollárral támogat öt olyan innovatív és fenntartható projektet, amely a megelőzés, a szűrés, a betegséggel kapcsolatos oktatás és az orvosi ellátás fejlesztését célozza meg az alacsony szintű szolgáltatásokban részesülő társadalmi csoportokban.

Különös figyelemben részesülnek az olyan szisztematikus, tudományos megközelítések és programok, amelyek:

1) képzésben részesítik a szakképesítéssel nem rendelkező és a szakképzett egészségügyi dolgozókat, valamint

2) olyan közösségi ellátást és gondozást dolgoznak ki, amelyből a betegek a betegség kimenetele és az életminőség szempontjából profitálnak.

A pályázatot angol nyelven kell leadni!

Tovább a pályázati kiíró weboldalára! (itt)

Tovább a magyar nyelvű pályázati útmutató letöltési oldalára! (itt)

Felemás tapasztalatok patikán kívüli gyógyszervásárláskor

Fogas tévedések