in

Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek
Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Együtt erősebbek vagyunk 2010 – www.diabetes.hu/oktatas


Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. Célja, a korszerű, szakmai alapokon nyugvó páciensoktatás a felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.

A program a Magyar Diabetes Társaság XX. Jubileumi Kongresszusa előtti Civil Fórumon, 2010. április 22-én került bemutatásra. A szakmai programban az MDT betegoktatásban jártas szakemberei tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák  a www.diabetes.hu/oktatas/eloadasok oldalon folyamatosan elérhetők.

Az előadások szerkesztett változatai a Diabetes betegtájékoztató lapban is megjelennek. Minden előadáshoz rövid teszt is tartozik, amit akár az interneten www.diabetes.hu/oktatas/tesztek , akár a Diabetes lapban lehetőség van kitölteni. A vállalkozó kedvűek a teszteken keresztül lemérhetik, hogy mennyire sikerült megérteniük, feldolgozniuk az adott témát. Amennyiben bármelyik témával kapcsolatban kérdése van, azt felteheti a fórumon keresztül, és az oldal szakértője hamarosan válaszol.

Az oktatáshoz, illetve a tesztekhez kapcsolódóan játékot hirdettek egyéni és csoportos (klubok, egyesületek) részvételi lehetőséggel. Mindkét kategóriában az év folyamán a legjobb eredményt elérők értékes jutalomban részesülnek.

A programról részletes tájékoztatást kaphatnak személyesen a Diabétesz Világnaphoz kapcsolódó  következő rendezvényeken:

2010. november 6. – Diabétesz Világnap     Helyszín. Budapest (SOTE)

2010. november 13. – Diabétesz Világnap    Helyszín: Szentes (Művelődési és Ifjúsági Ház)

2010. november 14. – Egy Csepp Világnap     Helyszín: Budapest (SYMA csarnok)

2010. november 20. – Diabétesz Világnap    Helyszín: Kaposvár (Városi Sportcsarnok)

2010. november 26-28. – Nyugdíjas Expo    Helyszín: Budapest (SYMA csarnok)

Bővebb információ:

 

Lázár Virág

Tudomány Kiadó Kft.

1146 Budapest, Hermina út 57-59.

Tel.: 273-2840

Fax: 384-5399

Mobil: 20/518-3581

E-mail: lazarv@tudomany-kiado.hu

Az EKG szerepe napjainkban

Megnyílt a Piactér Patika weboldala az Egészségügy.Info támogatásával