in

Ösztöndíjprogram: Magyar orvosok is jelentkezhetnek

Ösztöndíjprogram: Magyar orvosok is jelentkezhetnek
Ösztöndíjprogram: Magyar orvosok is jelentkezhetnek

Magyar orvosok is jelentkezhetnek az AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramjára

A program keretében összesen 20 orvos kap lehetőséget a világ minden tájáról, hogy megismerhesse a mellrák gyógyításának legmodernebb kezelési eljárásait

Budapest, 2015. július 28. – Az AVON a Nőkért Alapítvány idén harmadik alkalommal hirdeti meg Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramját. Az újabb kurzus 2016 áprilisában kezdődik, amelynek keretében a szerencsés résztvevők a legmagasabb szintű képzésen vehetnek részt az Egyesült Államok 10 vezető mellrák központjában. Az Ösztöndíjprogram célja, hogy a résztvevők a mellrák kezelésének specialistáivá váljanak, és a legmodernebb kezelési eljárásokat, legújabb technikákat elsajátítva térhessenek vissza hazájukba, ahol a megszerzett tudást saját pácienseik kezelése során kamatoztathatják.

A mellrák a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés, évente világszinten 502 000 hölgytársunkat veszítjük el a miatta. Magyarországon évente 6-7 ezer nőnél diagnosztizálnak mellrákot, és mintegy 2300-2400 haláleset írható a betegség számlájára, ami döbbenetes adat, hiszen korai felismerés esetén nagyon jó eséllyel gyógyítható.

A 2016-os AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogram 4 hetes intenzív képzésén 20 orvos vehet részt a világ különböző tájairól. A képzés a sebészet, patológia, radiológia, orvosi onkológia, klinikai kísérletek, valamint általános egészségügyi ellátás területeit öleli fel. Az AVON a Nőkért Alapítvány Tudományos Tanácsadó Testülete és a képzésnek helyt adó intézmények mentorai közösen értékelik a jelentkezőket egy igen szigorú kiválasztási folyamat során. A programon eddig összesen 47 orvos vett részt, a világ 28 országából.

„Az AVON szépségipari vállalatként közel 130 éve küzd a nőkért a legkülönfélébb módokon. Kiemelt célunknak tartjuk, hogy felhívjuk nőtársaink figyelmét az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára, és hogy tevékenységünkkel tovább javítsuk az emlőrák diagnosztikájának, gyógyításának feltételeit. Az AVON Globális Mellrákellenes Ösztöndíjprogramja nagyon jó példája a jövőbe mutató kezdeményezéseknek, segítségével hozzájárulunk olyan szakemberek képzéséhez, akik a mellrák kezelésének specialistái” –mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi évben először egy magyar orvos is elnyerte ezt a rangos elismerést. Dr. Újhelyi Mihály, az Országos Onkológiai Intézet daganatsebész jelöltje két hónapot töltött el New Yorkban, hogy olyan új emlőrák gyógyítási technikákat, műtéti eljárásokat tanuljon, amelyek segítségével Magyarországra visszatérve javítani tudja a betegek ellátásának színvonalát. Idén is nagyon bízunk benne, hogy a magyar orvosok bizonyítják rátermettségüket és magyar résztvevő is helyet kap a programban” – tette hozzá Végh-Kósa Anita.

„A program kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők bővítsék szakmai ismereteiket és a terület legkiválóbb szakembereitől tanulhassanak. Magánemberként sok pozitív, maradandó, szép élménnyel gazdagodtam, és hálás vagyok, hogy kezdő orvosként ilyen lehetőséghez jutottam. Minden fiatal kollégát arra buzdítok, hogy legyenek aktívak a nemzetközi pályázatokon és kívánom, hogy hasonló lehetőséget nyerjenek el”- mondta dr. Újhelyi Mihály, az Országos Onkológiai Intézet daganatsebész jelöltje.

A 2016-os program ösztöndíjasai 10, az Avon Alapítvány által támogatott intézményben sajátíthatják majd el a legújabb kezelési eljárásokat, annak megfelelően, hogy a mellrákgyógyítás mely területén jártasak és miben szeretnének jobban elmélyedni.

Az AVON Globális Mellrákellenes Klinikai Ösztöndíjprogramra online formában lehet jelentkezni 2015. szeptember 9-ig.

Cikk:

Ösztöndíjprogram: Magyar orvosok is jelentkezhetnek

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Több mint 40 millió forint adományt kapott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Nagyobb eséllyel okoznak trombózist az új típusú fogamzásgátlók

Nagyobb eséllyel okoznak trombózist az új típusú fogamzásgátlók