in

Néhány tipp az új évre, hogy 2021 a Te éved legyen!

Néhány tipp az új évre, hogy 2021 a Te éved egyen!
Néhány tipp az új évre, hogy 2021 a Te éved egyen!

Valószínűleg sosem vártuk még ennyire az újévet, és vele együtt az új kezdetet. Mindenki abban reménykedik, hogy 2021 könnyebb év lesz, mint az idei volt.

Az életünk ugyan még valószínűleg egy darabig nem tér vissza a megszokott kerékvágásba, mégis az évkezdés tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjünk tenni magunkért és saját fejlődésünkért, egészségünkért. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, amikkel értékesebbé tudjuk tenni önmagunk számára az új évet.

Egy kihívásokkal teli év van mögöttünk, amiből akarva akaratlanul sokat lehetett tanulni. Az elmúlt hónap tanulságaira alapozva pedig itt az idő tovább fejlődni. Hogy hogyan?

Íme néhány ötlet hozzá:

  • Nézzük át az otthonunkban felhalmozott dolgokat és csak azokat tartsuk meg, amelyekre valóban szükségünk van. Így garantáltan nagyobb rend lesz, kevesebb ideig tart majd a takarítás és a kiszelektált holmikat eladományozhatjuk vagy akár meg is próbálhatjuk eladni, így még egy kis plusz pénzhez is juthatunk. Rendezett környezetben pedig sokkal nyugodtabbnak fogjuk érezni magunkat, könnyebben tudunk fókuszálni a fontos dolgokra.
  • Kezdjünk el valami újat tanulni, legyen az egy nyelv egy sport vagy egy új hobbi. A lényeg, hogy élvezzük és kicsit megtörjük vele a mindennapi mókuskereket. Szerencsére ma már rengeteg tanfolyam és program elérhető online is, így ki sem kell mozdulnunk otthonról. Ha jól megy, akár fordítóiroda is felvehet!
  • 2020-ban kicsit nehezebb volt foglalkozni az egészségünkkel és eljutni a szűrővizsgálatokra. Ezért az év első felében mindenképpen érdemes elmenni fogorvoshoz, labor vizsgálatra, tüdőszűrésre, bőrgyógyászhoz, szemészhez, nőgyógyászhoz mammográfiára stb.
  • A szűrővizsgálatokon kívül fontos, hogy az egészségünk megőrzése érdekében kialakítsunk magunkban egy egészségtudatos hozzáállást. Sportoljunk rendszeresen, törekedjünk az egészséges táplálkozásra és figyeljük a testünk által küldött jeleket és elváltozásokat. Ne hajtsuk túl magunkat, szánjunk időt a pihenésre, valamint váljanak rutinná az olyan önvizsgálatok, mint például az emlőönvizsgálat, ami csupán havonta néhány percet vesz igénybe, de akár az életünket is megmenthetjük vele. Az emlőönvizsgálat fontosságáról és megfelelő lépéseiről az AVON kisfilmjéből minden hasznos információt megtudhatunk.
  • Keressünk egy jó ügyet, ami mellett kiállunk és támogatjuk. Sajnos rengeteg helyen elkél a segítség, legyen az anyagi vagy fizikai támogatás. Gondoljuk végig, hogy milyen terület áll hozzánk a legközelebb amelyet módunkban áll segíteni: gyermekek vagy idősek támogatása, környezetvédelem, hajléktalan emberek megsegítése, állatotthonok támogatása, nők védelme stb. Amikor megvan a kiválasztott irány, vegyük fel a hozzá kapcsolódó szervezettel a kapcsolatot, biztosan szívesen fogják venni a segítséget.

A fönti tanácsokon kívül pedig még egy fontos gondolat az újévre: ne feledkezzünk meg családunkról, barátainkról és a környezetünkről sem. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy bizonyos időközönként megkérdezzük, hogy vannak és hogy szükségük van-e segítségre.

Tartalmas és fejlődésben gazdag 2021-et kívánunk!

Mit hozott ez az évtized a genetika területén?

Apiterápia

Apiterápia