in

Mit érdemes tudni a kültéri lámpaoszlopokról?

lampa

A jó idő beálltával végre kiszabadulhatunk a négy fal rabságából. Élvezhetjük a friss levegőt, a madárcsicsergést, a szabadságot – akár éjszaka is, már ha rendelkezünk olyan kerti lámpákkal, amelyek “ fényt visznek a sötétségbe”.

Kerti lámpaoszlop – vigyél te is romantikát a hétköznapokba!

Lámpa kertbe – igen: lámpa kell a kertbe is! Nemcsak márciustól október végéig, hanem egész évben. Persze a nyári időszakban nemcsak a tájékozódást segítik, hanem a kint tartózkodás élményét is, hiszen a kerted megtelik élettel. Egy jó beszélgetés a teraszon, egy grillparti, vagy csak úgy üldögélni a zöldellő növények, illatos virágok mellett egy hangulatosan világító kerti lámpaoszloppal még romantikusabbá tehető.

A kerted kültéri világítása esztétikussá teszi a környezetet. Ezzel emeli azoknak a díszítőelemeknek, köveknek, növényeknek a szépségét, amit eddig is elhelyeztél. A kerti lámpák különleges hangulatot árasztanak, kertrendezési szempontból jelentős a szerepük. A megfelelőképp elhelyezett kültéri lámpák emellett segítenek az adott területen való tájékozódásban, a kocsival való könnyebb parkolást is támogatják vagy megvilágítják a járdákat.

Milyen kerti lámpák vannak?

Szerencsére nagyon sokféle kerti lámpa van forgalomban – az Alkonylámpa webáruház termékei között is sok található ebben a kategóriában. Innentől csak a kreativitásodra és az ízlésedre van bízva, hogy melyiket választod. Alapszabály, hogy mindig aszerint válaszd ki a lámpa típusát, hogy hol szeretnéd elhelyezni azt.

Vannak:

  • Oszlopos kerti lámpák – ezeknek ellenállónak kell lenniük az időjárási körülményekkel szemben (IP védettség), tartósan és biztonságosan kell működniük. Célszerű előre megtervezned a pontos helyüket és számukat, hogy az ízléses legyen és ne túlzsúfolt.
  • Süllyesztett kerti lámpák – ezek nappal szinte észrevétlenül meghúzódnak, sötétedés után pedig varázslatosan széppé tehetik a környezetet
  • Víz alá helyezhető – a medence megvilágításának az eszközei – beszereléséhez mindenképpen szakember szükséges.
  • Hangulatkeltő lámpák – ezeket a növények mellett, a bokrokon vagy fákon szokták elhelyezni – például ilyenek a fényfüzérek is.

A kerti szolár lámpaoszlop

A kerti szolárlámpák jelentik a legenergiatakarékosabb típust, hiszen a napfény energiáját tárolják el nappal, majd használják fel sötétedés után. Működésükhöz értelemszerűen nincs szükség áramellátásra, emiatt költséghatékony és környezetbarát megoldást jelenthetnek a te kertedben is. Rengeteg pénzt meg tudnak spórolni a számodra, amit a kerted további csinosítására (is) szánhatsz.

A kerti napelemes lámpák automatikusan bekapcsolnak – éppen akkor, amikor az éppen szükséges (azaz sötétedéskor). Léteznek érzékelővel ellátott darabok is, melyek este is csak akkor lépnek működésbe, amikor valaki elsétál alattuk, mellettük vagy előttük. Otthoni használatra ezek a napelemes lámpák számodra is elengedhetetlenek lesznek.

Szabadulj ki te is a négy fal fogságából, és tölts minél több időt a szépen megvilágított kertedben!

A meditáció egészségügyi előnyei

A meditáció egészségügyi előnyei

kazan e1652255424904

Miként alakulhat a hasznosítási fok a gázkazánok esetében?