in

A meditáció egészségügyi előnyei

A meditáció egészségügyi előnyei
A meditáció egészségügyi előnyei

A meditációnak számos előnye van, és egy nemrégiben készült tanulmány szerint csökkentheti a vérnyomást.

Nem meglepő, hogy a magas vérnyomás gyakori probléma, hiszen a felnőtt amerikai állampolgárok mintegy 30%-át érinti, így ez egy jelentős globális járvány.

De tudtad, hogy a meditáció segíthet a vérnyomás csökkentésében természetes módon, gyógyszerek nélkül?

A meditációról az is ismert, hogy növeli a szerotoninszintet, egy olyan, az idegsejtek által termelt vegyi anyagot, amely természetes hangulatstabilizátorként működik. A meditációról azt is megállapították, hogy csökkenti a gyulladáskeltő gének termelődését, így gyorsabban regenerálódhat a stresszes helyzetekből.

A stressz csökkentése mellett a meditáció javítja a koncentrációt is.

Egy nemrégiben felnőttek körében végzett tanulmány szerint a meditáció 16 százalékponttal növelte a verbális gondolkodási képességüket. Bár a magasabb GRE-pontszám nem garancia arra, hogy a meditáció javítja a jegyeidet. Egy egyszerű, napi néhány perces gyakorlással kezdheted. A meditáció előnyei mélyrehatóak lehetnek. Még abban is segíthet, hogy kreatívabbá válj. Arra is van mód, hogy egy barátoddal együtt meditálj.

Amikor a napi meditációs rutin elkezdéséről van szó, találd meg a számodra legmegfelelőbb időpontot. Az első meditációs ülések elég, ha öt percig tartanak, és ahogy haladsz előre, növelheted az időd hosszát. Kezdők esetében sok felnőtt csak napi tíz perccel kezdi, és idővel lassan növeli a meditációval töltött időt.

Fontos azonban, hogy következetesen gyakorolj.

Már azzal a napi öt perc meditációval is elkezdhetsz pozitív hatást gyakorolni az életedre és szeretteid életére.

A meditációnak számos mentális és érzelmi előnye is van. A kezdők számára gyakran könnyebb a légzésükre koncentrálni, mint más dolgokra. Egy egyszerű stratégia, ha a légzésre koncentrálsz, és megpróbálsz öt percig tényleg csak arra koncentrálni. Ehhez lazítsd el a testedet, és ülj kényelmesen. Amikor úgy érzed, hogy elterelődik a figyelmed, próbáld meg észrevenni és újra figyelni a légzésedre, azaz irányítsd rá a figyelmed.

Egy másik egyszerű technika a lélegzetvételek számolása. Kezdd a számolást egynél, majd számold minden egyes be- és kilégzést. Ez segít az agyadnak ellazulni és csökkenti a mentális nyüzsgést.

Különböző tanulmányok azt is kimutatták, hogy a meditáció csökkentheti a krónikus fájdalmat.

Bár a meditáció nem befolyásolja a tényleges fájdalmat, segíthet annak kezelésében és teljes megelőzésében. A meditáció javíthatja az ízületi gyulladás tüneteit és az életminőséget is. Azoknak az embereknek, akik rendszeresen meditálnak, folyamatosan javuk a hangulatu és életminőségük.

A meditáció segít a szervezetnek jobban reagálni a stresszre és a szorongásra, javítva ezzel az életminőséget és a krónikus fájdalom kezelését. Emellett olyan krónikus állapotok miatt érezett fájdalmat is csökkentheti, mint a cukorbetegség.

Milyen mintát válassz egy vászonképre?

Milyen mintát válassz egy vászonképre?

lampa

Mit érdemes tudni a kültéri lámpaoszlopokról?