in

Milyen stílusú konty illik az arcformádhoz? Eláruljuk!

Milyen stílusú konty illik az arcformádhoz? Eláruljuk!
Milyen stílusú konty illik az arcformádhoz? Eláruljuk!

A konty egy szuper nyári viselet, hiszen a hajad így a hőségben sem melegíti a hátadat, nyakadat. Illetve ilyenkor a meleg miatt gyorsabban is zsírosodik a haj, ám ezzel a trükkös frizurával remekül lehet leplezni, hogy már nem frissen mosottak a tincseid.

Ám hogy ne legyen ennyire egyszerű az élet, kontyból is többféle van, ráadásul nem is mindegyik passzol olyan jól minden arcformához. Most összezavartunk egy kicsit, igaz? No, de pánikra semmi ok, cikkünkben ugyanis segítünk pár jó tanáccsal, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb viseletet, ami nemcsak praktikus, hanem még csinos is! További nagyszerű hajápolási tippekért pedig olvasgasd a Bien.hu haj rovatát!

Dupla konty a kerek archoz

Biztosan te is hallottál már a space buns nevű hajviseletről, ami lényegében két, kisebb kontyot jelent, melyeket a választékodtól jobbra és balra kell elkészíteni. Ez a viselet sokak számára a fesztiválokról ismerős, hisz tulajdonképp egy szuper bulifrizura, ami kényelmes, mutatós, és praktikus is, hiszen védi a hajat az összekócolódástól.

De miért ne viselhetnéd a hétköznapokon is? Ha kerek arcformád van, akkor ez a frizura kifejezetten előnyös számodra. Persze a mindennapokban ne szórd teli csillámporral vagy fújd be színes hajspray-vel, de egy-két virágos hullámcsattal azért nyugodtan díszítheted. A fazon további előnye, hogy dúsabb hatású lesz tőle a haj.

Balerinakonty az ovális archoz

Ha az arcod inkább hosszúkás, mint kerek, akkor a balerinák tipikus frizurája remek választás számodra. A tarkóra készített konty remekül kihangsúlyozza a fejformádat, ráadásul egyszerű elkészíteni. Arra ügyelj, hogy a hajad szépen rásimuljon a fejedre, ennél a stílusnál ugyanis nem mutatnak jól az össze-vissza kilógó hajszálak.

Fixáld egy kis lakkal, a kontyhoz pedig használhatsz színes hajgumit, így kevésbé lesz szigorú, balerinás hatású.

Szoros tarkókonty a szögletes archoz

Ha a fejformád hasonló, mint Angelina Jolie-é vagy Margot Robbie-é, akkor neked is jól áll az olyan tarkótájékra készített konty, amit rajtuk is sokszor láthatsz a fotókon. Egy kissé lágyítja a szögletes vonásaidat, ezáltal kiemeli az arcod szépségét.

Laza konty a gyémánt arcformához

Egy laza, kissé kócos hatású konty is lehet jó választás, főleg ha gyémánt arcformával rendelkezel. A szoros, fejre simuló fazon ugyanis a te esetedben nem előnyös, de az oldalt kissé kilógó, lazán felfogott tincsek optikailag kerekítik az arcodat. Sőt, elöl néhány tincset hagyj szabadon lógni, ez még egy kis extrát ad a megjelenésedhez.

Frufrus konty a szív alakú archoz

Na jó, ez egy kicsit kakukktojás, hiszen itt nem a konty formája lesz a mérvadó. Ennél az arcformánál érdemes frufrut viselni, hiszen remekül eltereli a figyelmet a széles homlokról.

Egy ügyes fodrász nagyon csinos fazont tud vágni, de akár még egy trükkös oldalválasztékot is meg tudsz csinálni úgy, hogy takarja a homlokodat. Ehhez pedig tulajdonképp bármilyen stílusú konty szuperül mutat.

Több lehetőségünk is van, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni

Több lehetőségünk is van, ha külföldre szeretnénk csomagot küldeni

szin

Otthonunk színei és a hangulatunk