in

Megkezdődött a kórházi konszolidációs szerződések aláírása a legnagyobb beszállítókkal

Kórházi szerződések
Kórházi szerződések

Megkezdődött a kórházi konszolidációs szerződések aláírása a legnagyobb beszállítókkal – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

A közlés szerint már hétfőn megkezdődött a szerződések aláírása a kórházak és a kórházi beszállítók között, kedden a Heim Pál Gyermekkórház és a Roche Magyarország Kft. vezetői kötöttek szerződést.

A Roche Magyarország Kft. úgy döntött, hogy elengedi a kórházi tartozás utáni késedelmi kamatot, amely döntést a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásának tekinti az ÁEKK.

A dokumentumban emlékeztettek: az ÁEEK sikeresen megállapodott a legnagyobb beszállítókkal, és jelenleg a megállapodás keretei szerinti szerződések aláírása történik a kórházak és a beszállítók között.

A szerződések megkötése után a megállapodásokban rögzített összegeket – több mint 20 milliárd forint összértékben – még májusban átutalják. Az ÁEKK közölte azt is, hogy a konszolidációs folyamat kijelölt menetrendje szerint a továbbiakban közvetlenül az egészségügyi intézmények és beszállítóik között zajlanak a tárgyalások.

A gyorséttermi ételek megölhetik az elhízás ellen óvó baktériumokat

A gyorséttermi ételek megölhetik az elhízás ellen óvó baktériumokat

Veszélyesek lehetnek a gyors fogyasztószerek

Veszélyesek lehetnek a gyors fogyasztószerek